Τσίπρας: «Η ανθρωπότητα πρέπει να απαλλαγεί δια παντός από την πυρηνική απειλή»

Μήνυμα για την υποδοχή στην Ελλάδα του «Πλοίου της Ειρήνης» με επιζώντες της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι

Χαιρετιστήριο μήνυμα απευθύνει στο πλαίσιο εκδηλώσεων στην Αθήνα και τον Πειραιά, για την υποδοχή στην Ελλάδα του «Πλοίου της Ειρήνης», στο οποίο επιβαίνουν επιζώντες της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι («Χιμπακούσα»), ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

«Η ανθρωπότητα πρέπει να απαλλαγεί δια παντός από την πυρηνική απειλή», αναφέρει ο πρωθυπουργός και υπογραμμίζει την ανάγκη για την πλήρη κατάργηση των πυρηνικών όπλων και την επικράτηση της ειρήνης στην πολύπαθη Μέση Ανατολή, καθώς ένα από τα αιτήματα του «Πλοίου της Ειρήνης» είναι και η μετατροπή της Μέσης Ανατολής σε ζώνη ελεύθερη από πυρηνικά και άλλα όπλα μαζικής καταστροφής, αίτημα που και η Ελλάδα υποστηρίζει.

«Ως κυβέρνηση και λαός, παρά τη δυσχερή οικονομική μας θέση, κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να υποδεχτούμε τους πρόσφυγες και να τους εξασφαλίσουμε ανθρώπινες συνθήκες εγκατάστασης και προστασίας. Διεκδικούμε και οι Ευρωπαίοι εταίροι μας να αναλάβουν το μερίδιο ευθύνης που τους αναλογεί», σημειώνει ο πρωθυπουργός.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top