Ο Στουρνάρας απαντά: Ευπρόσδεκτη η έκτακτη σύγκλιση του Συμβουλίου Τραπεζικής Ευστάθειας

Πηγές της ΤτΕ: Τάχιστα θα εφαρμοστούν οι αποφάσεις για το νέο διοικητικό συμβούλιο της Attica Bank

Nα σηκώ��ει το γάντι που του πέταξε το Μέγαρο Μαξίμου με την προαναγγελία για έκτακτη σύγκλιση του Συμβουλίου Τραπεζικής Ευστάθειας αποφάσισε ο Γιάννης Στουρνάρας.

Τραπεζικές πηγές που είναι κοντά στον πρόεδρο τη�� ΤτΕ τόνισαν πως κάτι τέτοιο είναι ευπρόσδεκτο, αναρωτήθηκαν αν όντως όμως υπάρχει τέτοια πρόθεση καθώς αρκετοί -αν όχι- οι μισοί κυβερνητικοί παράγοντες δεν επιβεβαίωναν μέχρι τα μεσάνυκτα τη διαρροή.

Οι ίδιες τραπεζικές πηγές έλεγαν ότι τάχιστα θα εφαρμοσθούν οι αποφάσεις της Τράπεζας της Ελλάδος, με την εκλογή νέου Δ.Σ. στην Attica Bank, ξεκαθαρίζοντας πως οι αποφάσεις της Τράπεζας της Ελλάδας και της αρμόδιας επιτροπής για τη συγκεκριμένη τράπεζα είναι πέντε: Μία για τον προταθέντα πρόεδρο κ. Σαπουντζόγλου, μία για τον CEO κ. Ρουμελιώτη, μία για τη προσωρινή πρόεδρο κ. Πουσκουρή, μία για τον κ. Μακέδο και μία για το «πάγωμα» στις χορηγήσεις.

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας σήμερα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, όπου παραδοσιακά όταν υπάρχει ΔΕΘ το γενικό συμβούλιο γίνεται εκεί.

Δείτε ακόμη:

Πόλεμος Στουρνάρα-κυβέρνησης μετά το «όχι» της ΤτΕ στη νέα διοίκηση της Attica Bank

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top