Πόλεμος Στουρνάρα-κυβέρνησης μετά το «όχι» της ΤτΕ στη νέα διοίκηση της Attica Bank

Έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Τραπεζικής Ευστάθειας

Πόλεμος Στουρνάρα-κυβέρνησης μετά το «όχι» της ΤτΕ στη νέα διοίκηση της Attica Bank
​Σε τεντωμένο σχοινί βρίσκονται και πάλι οι σχέσεις Στουρνάρας-κυβέρνησης.
Μετά την απόφαση της Τράπεζας της Ελλάδας να απορρίψει τη διοίκηση που πρότεινε το ΤΣΜΕΔΕ (με τις ευλογίες του Μαξίμου) για την Attica Bank, κυβερνητικές πηγές, αντέδρασαν έντονα και επιτέθηκαν στον κ. Στουρνάρα.
«Αν αληθεύουν όσα ως φήμες διαρρέουν από την ΤτΕ περί έκτακτων αποφάσεων από πλευράς του διοικητή εις βάρος της σταθερότητας της Τράπεζας Αττικής, εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας» έλεγαν οι κυβερνητικοί κύκλοι.
Κάνοντας λόγο για σπασμωδικές αντιδράσεις που θέτουν σε κίνδυνο την τραπεζική ευστάθεια, οι πηγές του Μαξίμου επισημαίνουν πως ο διοικητής της ΤτΕ «ακόμη και αν αισθάνεται ότι αδικείται από επιλογές της Δικαιοσύνης, οφείλει να σεβαστεί την ανεξαρτησία της και σε καμία περίπτωση να μη θέτει σε διακινδύνευση την τραπεζική ευστάθεια βάζοντας τις τράπεζες ως προσωπική του ασπίδα».
Προανήγγειλαν τέλος πως «ο υπουργός Οικονομικών προτίθεται να ζητήσει άμεσα την έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Τραπεζικής Ευστάθειας ώστε να έχει πλήρη ενημέρωση για τις προθέσεις της ΤτΕ».
Η έφοδος στο σπίτι της συζύγου του διοικητή της ΤτΕ
Χθες το μεσημέρι, εισαγγελείς και κλιμάκιο της οικονομικής αστυνομίας πραγματοποίησαν έφοδο στην εταιρεία της συζύγου του Γιάννη Στουρνάρα.
Η έφοδος έγινε με εντολή της εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Ράικου και οι υπάλληλοι της Οικονομικής Αστυνομίας πήραν έγγραφα και ηλεκτ��ονικά αρχεία που αφορούν στη δεύτερη προκαταρκτική εξέταση που γίνεται σχετικά με το ΚΕΕΛΠΝΟ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Στουρνάρας επικοινώνησε αμέσως με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.
Όπως αναφέρουν πηγές του Μαξίμου, και οι δύο εξέφρασαν την εμπιστοσύνη τους στην ελληνική δικαιοσύνη.
Δείτε ακόμη:
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top