ΟΛΟ το ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ της σύγκρουσης Στουρνάρα με την κυβέρνηση για την Τράπεζα Αττικής

Τι αποκάλυψε η Κάτια Μακρή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με την Μάρα Ζαχαρέα

Τo παρασκήνιο της σύγκρουσης του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα με την κυβέ��νηση για την Τράπεζα Αττικής, σε μία συγκυρία στην οποία διενεργήθηκε έλεγχος στην εταιρεία της συζύγου του από την Οικονομική Αστυνομία και η ίδια κατήγγειλε σκοπιμότητες σε δήλωσή της, αποκάλυψε η Κάτια Μακρή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με την Μάρα Ζαχαρέα.
Η δημοσιογράφος ανέφερε ότι όλα αυτά συμβαίνουν σε μια στιγμή που οι σχέσεις του κεντρικού τραπεζίτη με την κυβέρνηση είναι στο ναδίρ. Ο λόγος είναι οι διοικήσεις των τραπεζών και κυρίως της Τράπεζας Αττικής.
Όπως ανέφερε η Κ. Μακρή, ο κ. Στουρνάρας είχε ζητήσει εδώ και πολύ καιρό την παραίτηση των διορισμένων από την κυβέρνηση μελών του Δ.Σ. της Τράπεζας Αττικής, αλλά κάτι τέτοιο δεν έγινε. Τέλος Ιουλίου διαμήνυσε ότι αν σε τρεις μέρες δεν παραιτούνταν από το Δ.Σ. θα διόριζε Επίτροπο. «Άγνωστο είναι αν είχε βρει δανειοδοτήσεις, παρατυπίες ή κάτι άλλο που να δικαιολογούσε Επίτροπο, πάντως έτσι είχε προειδοποιήσει» τόνισε η δημοσιογράφος.
Τότε ήταν που σημειώθηκε η πρώτη δημόσια κόντρα, όταν βγήκαν δηλαδή κυβερνητικά στελέχη, ανάμεσά τους και ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς και έλεγαν για τον κ. Στουρνάρα ότι «δεν είναι υπουργός του Σαμαρά αλλά κεντρικός τραπεζίτης».
Το Δ.Σ. πάντως παραιτήθηκε εκείνη τη Δευτέρα, αλλά ξεκίνησε ένας νέος γύρος «μπρα ντε φερ» σχετικά με το ποιοι θα είναι οι διάδοχοι. Η κυβέρνηση πρότεινε τον Γεράσιμο Σαπουτζόγλου και τον Παναγιώτη Ρουμελιώτη, αλλά ο κ. Στουρνάρας διαμήνυσε εκ νέου στην κυβέρνηση ότι δεν δέχεται τον ορισμό τους.
Ακολούθησαν διαβουλεύσεις επί διαβουλεύσεων, οι οποίες δεν οδήγησαν κάπου, με αποτέλεσμα ο κεντρικός τραπεζίτης να αποφασίσει να τους απορρίψει. Για την απόφασή του ενημέρωσε σήμερα οριστικά ότι οι δύο προτεινόμενοι απορρίπτονται. Tην ίδια κιόλας ημέρα εισέβαλλαν οι οικονομικοί εισαγγελείς στην εταιρεία της συζύγου του.
Η Μάρα Ζαχαρέα υπενθύμισε επίσης ότι η Τράπεζα Αττικής βρίσκεται στο επίκεντρο της επικαιρότητας τις τελευταίες 15 ημέρες, λόγω της εγγυητικής της επιστολής προς τον κ. Καλογρίτσα, προκειμένου να μπορέσει να συμμετάσχει στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top