Κρέτσος: «Το φάσμα δεν μπορεί να χωρέσει απεριόριστα κανάλια- Ας βρουν άλλο τρόπο να εκπέμψουν»

Τι είπε ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας για τις τηλεοπτικές άδειες

​«Το φάσμα δεν μπορεί να χωρέσει απεριόριστα κανάλια», σημείωσε ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρης Κρέτσος, μιλώντας σήμερα στο ραδιόφωνο του Αθήνα 9,84, «τη στιγμή που η DIGEA αυτή τη στιγμή παραβιάζει κανονισμούς σε σχέση με το HD και άλλες παραμέτρους. Έχουμε μελετήσει το φάσμα και βάσει μελετών δεν μπορούμε να μιλάμε για απεριόριστα κανάλια, και με κανόνες της αγοράς και βάσει τεχνολογικών υποδομών», πρόσθεσε.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «η αδιάβλητη διαδικασία της αδειοδότησης προχωρά κανονικά και τώρα είναι στο χέρι της Δικαιοσύνης (αναφερόμενος και στις αποφάσεις του ΣτΕ) να κάνει τη δουλειά της. Εμείς θεωρούμε ότι από την πλευρά μας κάνουμε το σωστό και ότι λειτουργούμε με βάση του όσα ορίζει ο νόμος και το Σύνταγμα».

Σχετικά με το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, είπε ότι «η κυβέρνηση ήθελε από την αρχή ισχυρό ΕΣΡ, αλλά δεν μπορεί να παραλύσει το κράτος εάν κάποιες πολιτικές δυνάμεις εμποδίσουν το μέσο. Ο ν��μος Παππά είναι απολύτως συμβατός με το Σύνταγμα, καθώς και όλες οι αποφάσεις της ΓΓΕΕ, το πόθεν έσχες, τα πρακτικά κλπ, είναι σύννομα», συμπλήρωσε. Έκανε λόγο για ένα «παράλυτο» ΕΣΡ τα τελευταία χρόνια, «αφημένο», το οποίο με τον τρόπο αυτό συνετέλεσε και στην αποσύνθεση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου. «Ωστόσο, το ΕΣΡ δεν είναι αυτοσκοπός», τόνισε, «είναι το μέσο για τις συνταγματικές επιταγές που πρέπει να εφαρμόζονται».

Η κυβέρνηση θα εφαρμόσει τους νόμους και ό,τι πει η Δικαιοσύνη, δήλωσε αναφορικά με την απόφα��η του Συμβουλίου της Επικρατείας που αναμένεται, ενώ τόνισε πως «σε σχέση με τον διαγωνισμό αισθανόμαστε δικαιωμένοι γιατί ήταν επιτυχημένος και από πλευράς διαδικασίας και από το ύψος του τελικού τιμή��ατος για το Δημόσιο, αλλά και από πλευράς ισονομίας».

«Τα κανάλια μετά τις 80 μέρες που απομένουν μέχρι την εφαρμογή του νόμου δεν κλείνουν», σημείωσε ο κ. Κρέτσος, «απλά θα σταματήσουν να εκπέμπουν σε ψηφιακή ευρυεκπομπή. Από εκεί και πέρα, μπορούν να παράγουν και να διανέμουν περιεχόμενο και να εκπέμψουν με άλλες μορφές τεχνολογίας», πρόσθεσε. «Δεν μπαίνει μαύρο» τόνισε ο κ. Κρέτσος, «έχει υπάρξει αρκετό διάστημα για να προετοιμαστούν όλοι, για μια διαδικασία αδειοδότησης που έπρεπε να έχει γίνει εδώ και 27 χρόνια».

Όσον αφορά τις οικονομικές προσφορές στον διαγωνισμό, σημείωσε ότι ο έλεγχος του πόθεν έσχες έγινε με βάση όσα αναφέρονται στην προκήρυξη του νόμου. «Όποιος αισθάνεται ότι έχει αδικηθεί», πρόσθεσε, «μπορεί να πάει στα δικαστήρια». Για το αν τα κανάλια που πήραν άδεια είναι βιώσιμα, δήλωσε ότι με τις νέες εφαρμογές της τεχνολογίας σε όλους τους οπτικοακουστικούς τομείς, υπάρχουν δυνατότητες για τους νέους επιχειρηματίες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top