Τέλος το αγγελιόσημο! Κατρούγκαλος: Εργοδότες και εργαζομένοι να συμφωνήσουν σε νέο πόρο

Παρουσίασε τις προτάσεις για εργασιακά και συνταξιοδοτικό σε θεσμούς – Ζήτησαν να δουν νούμερα

​Επιφυλακτικοί, αλλά όχι αρνητικοί, ήταν οι θεσμοί ακούγοντας τις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης για τα εργασιακά και το συνταξιοδοτικό.

Ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος παρουσίασε στο κουαρτέτο τις ελληνικές θέσεις σχετικά με το πάγωμα των ληξιπρόθεσμων οφειλών στους αυτοαπασχολόμενους και τη δη��ιουργία επαγγελματικών ταμείων για τους ελεύθερους επαγγελματίες που θα αναλάβουν τις επικουρικές συντάξεις και το εφάπαξ, με τους θεσμούς να ζητούν συγκεκριμένα νούμερα. Κάτι που θα κάνει τις επόμενες μέρες το υπουργείο Εργασίας.

Ο κ. Κατρούγκαλος, επεσήμανε ότι εξήγησε στο κουαρτέτο και γιατί δημιούργησε τα αντισταθμιστικά για το ΕΚΑΣ, επισημαίνοντας πως δεν πήρε ούτε «ναι» αλλά ούτε και «όχι», ενώ δεν έριξε στο τραπέζι το θέμα του πλαφόν 10% στην επιστροφή των αναδρομικών.

Η διαπραγμάτευση θα συνεχιστεί μέσω τηλεδιασκέψεων, καθώς αύριο οι επικεφαλής των θεσμών αποχωρούν από την Ελλάδα.

Τέλος το αγγελιόσημο!

Ο υπουργός Εργασίας αναφέρθηκε και στο αγγελιόσημο, για το οποίο η παράταση που είχε δοθεί λήγει σήμερα.

Ο κ. Κατρούγκαλος ξεκαθάρισε πως δεν θα δοθεί νέα παράταση και πρότεινε την αντικατάστασή του από έναν συμφωνημένο πόρο μεταξύ εργοδοτών και εργαζομένων.

Όπως αποκάλυψε, θα έχει την Παρασκευή στις 17.00 συνάντηση με εκπροσώπους των εργαζομένων στα ΜΜΕ για το θέμα.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top