Σφάχτηκαν στη Βουλή για τη Μικρασιατική καταστροφή Φίλης και Χαρακόπουλος

«Είστε αρνητής της Γενοκτονίας» - «Εκτελείτε διατεταγμένη υπηρεσία δολοφονίας χαρακτήρων από το κόμμα σας»

Έντονη αντιπαράθεση για τη Μικρασιατική Καταστροφή ξέσπασε στη Βουλή μεταξύ του Νίκου Φίλη και του Μάξιμου Χαρακόπουλου.

Ο βουλευτής της ΝΔ έκανε λόγο για ιδεοληπτικές έμμονες και ελλιπέστατες γνώσεις της ιστορικής πραγματικότητας, χαρακτηρίζοντας τον υπουργό Παιδείας «αρνητή της Γενοκτονίας».

«Ο κ. Φίλης μία μέρα θα αποτελεί παρελθόν ωστόσο η ζημία που προκάλεσε με τις δηλώσεις του στην εθνική υπόθεση της διεθνοποίησης του αιτήματος της γενοκτονίας είναι μεγάλη. Το τουρκικό κράτος θα τις επικαλείται για να αποποιηθεί τις ιστορικές του ευθύνες» είπε ο κ. Χαρακόπουλος.

«Λυπάμαι που ο εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά τρόπο προκλητικό προσπάθησε να μετατρέψει τη συζήτηση εθνικής προόδου για το μέλλον, σε μία στείρα αντιδικία. Δεν προτίθεμαι να απαντήσω περισσότερο. Εκτελεί διατεταγμένη υπηρεσία δολοφονίας χαρακτήρων από το κόμματου. Αυτό δεν έχει καμία σχέση με την εθνική ενότητα» απάντησε ο υπουργός Παιδείας.

Ο κ. Χαρακόπουλος, λαμβάνοντας εκ νέου το λόγο, χαρακτήρισε προκλητικές τις δηλώσεις του κ. Φίλη, σημειώνοντας πως «ακόμη και τώρα δεν έχει συναίσθηση της ζημίας που προκαλεί με τις απόψεις που διατυπώνει ως αρνητής της γενοκτονίας στην εθνική υπόθεση της διεθνοποίησης του αιτήματος της γενοκτονίας». Παράλληλα, είπε πως ο κ. Φίλης είναι «ο υπουργός που αφαίρεσε από τη διδακτέα και εξεταστέα ύλη τις αναφορές για τη γενοκτονία της Μικράς Ασίας».

Ο κ. Φίλης πήρε και αυτός το λόγο για δεύτερη φορά, απαντώντας: «Δεν είμαι ο υπουργός που αφαίρεσε τα κεφάλαια αυτά. Τα κεφάλαια υπάρχουν στο βιβλίο, διδάσκονται στα παιδιά. Βεβαίως υπάρχει ο συντηρητικός αντιδραστισμός που λέει πως ότι δεν εξετάζεται, δεν διδάσκεται, αλλά αυτό είναι μία συντηρητική αντίληψη. Όλα τα άλλα σας τα επιστρέφω».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top