ΜΠΛΟΚΟ με ακατάσχετο λογαριασμό: Σκληρό «όχι» από δανειστές

Αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο ακόμη και για μονομερή ενέργεια από την κυβέρνηση

Σκληρή στάση στο θέμα του ακατάσχετου λογαριασμού για τους επαγγελματίες, μέσω του οποίου θα πραγματοποιούνται οι συναλλαγές με τα POS, τον οποίο προτείνει η κυβέρνηση κρατούν οι δανειστές.

Το κουαρτέτο ζήτησε να προστατεύεται μόλις το 20% του υπολοίπου στον λογαριασμό, ενώ η ελληνική πλευρά έβαλε νερό στο κρασί της και από το 100%, αντέτεινε να μπει ο πήχης στο 60%-70%.

Ο διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν αναζητώντας τη χρυσή τομή, ωστόσο υπάρχει και ένα ακόμη σκέλος στην υπόθεση: το ποιός θα επωφελείται από το τμήμα του λογαριασμού που μπορεί να κατασχεθεί.

Η λίστα είναι μακρά και περιλαμβάνει από την εφορία ��αι τα ασφαλιστικά ταμεία μέχρι τις οφειλές στους εργαζόμενους, ενώ όσον αφορά τα χρέη στους προμηθευτές, αυτά θα πρέπει να καλύπτονται από το ακατάσχετο κομμάτι του λογαριασμού.

Από την κυβέρνηση, από την άλλη, τονίζουν πως το ακατάσχετο αποτελεί δέσμευση του πρωθυπουργού και αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο ακόμη για μονομερή ενέργεια εάν οι δύο πλευρές δεν δώσουν τα χέρια.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top