Παπαδημούλης: «Μονταζιέρα της ΝΔ» τα περί διαφοροποίησης Δραγασάκη για το χρέος

Ζήτησε από τους θεσμούς να εξειδικευτούν τα μέτρα για την ελάφρυνση του ελληνικού δημόσιου χρέους

Παπαδημούλης: «Μονταζιέρα της ΝΔ» τα περί διαφοροποίησης Δραγασάκη για το χρέος

​Ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης, απέδωσε «στη μονταζιέρα της ΝΔ» τα περί διαφοροποίησης Δραγασάκη για το χρέος, λέγοντας πως όσα ανέφερε είναι απολύτως συμβατά με αυτά που είπε ο πρωθυπουργός, σε συνέντευξή του στον Alpha 989.

«Διεκδικούμε αυτό που αποφάσισε το Eurogroup μέσα στο ‘16 και επειδή υπάρχει ένα γενικότερο θέμα χρέους που αφορά πολλές ευρωπαϊκές χώρες, αυτό θα συνεχίσει να απασχολεί και την Ελλάδα και την Ευρώπη, γιατί απαιτούνται ευρωπαϊκές κοινές λύσεις, γιατί είναι πολλές οι χώρες που έχουν αυξήσει το χρέος τους τα τελευταία χρόνια. Τα ''παπαγαλάκια'' και οι ''μονταζιέρες'' που δεν τα γνωρίζουν αυτά προσπαθούν να δημιουργήσουν θέμα εκεί που δεν υπάρχει. Όλοι θεωρούν ότι η ελληνική οικονομία θα πηγαίνει καλύτερα από τις προβλέψεις. Στο στρατόπεδο της Ε.Ε. αναπτύσσεται ένας προβληματισμός με θετικό πρόσημο» τόνισε.

«Δεν μπορείς να λες να κόψει η Ελλάδα τον λαιμό της στο θέμα του προσφυγικού»

Αναφερόμενος στο προσφυγικό, είπε ότι «δεν μπορείς να λες να κόψει η Ελλάδα τον λαιμό της στο θέμα του προσφυγικού. Δεν είναι Ευρώπη αυτό, η Ευρώπη χρειάζεται να μοιράζεται και το πόστο στη διαχείριση προβλημάτων» και πρόσθεσε: «Θα περίμενα ο κ. Μητσοτάκης, που ανήκει στο ίδιο κόμμα με τον Όρμπαν, να βγει να μιλήσει για την ανάγκη του δημοσίου συμφέροντος. Μας είχαν υποσχεθεί τη μετεγκατάσταση χιλιάδων προσφύγων και δεν έχει γίνει τίποτα».

«Το θέμα με τις άδειες επικροτείται από τους πολίτες»
«Στηρίζω την προσπάθεια της χώρας να κάνει με καθυστέρηση αυτό που ισχύει στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες εδώ και δεκαετίες. Η πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών, όπως φαίνεται στις δημοσκοπήσεις, στηρίζει αυτήν την αλλαγή με τις άδειες, όπως έπρεπε να έχει γίνει. Είναι ένα θετικό βήμα που επικροτείται από τους πολίτες» δήλωσε στον Alpha 989 ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης, αναφερόμενος στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών.
Την ίδια ώρα, σε συνέντευξή του στο βρετανικό οικονομικό περιοδικό «Financier Worldwide», ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε από τους θεσμούς εξειδίκευση των μέτρων για την ελάφρυνση του ελληνικού δημόσιου χρέους και ρεαλιστικά πρωτογενή πλεονάσματα.
Συγκεκριμένα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το χρέος, σημείωσε: «Από την πλευρά των θεσμών, θα πρέπει να εξειδικευτούν τα μέτρα για την ελάφρυνση του ελληνικού δημόσιου χρέους, με βάση τα όσα έχουν συμφωνηθεί στον “οδικό χάρτη” του Μαΐου 2016, με απώτερο ορίζοντα ολοκλήρωσης και καθορισμού αυτών των μέτρων, τον Δεκέμβριου του 2016».
Σε ό,τι αφορά τα πρωτογενή πλεονάσματα, ο κ. Παπαδημούλης ανέφερε ότι «στο ίδιο πλαίσιο, είναι σημαντικό να αναγνωρισθεί από τους θεσμούς η αναγκαιότητα για ρεαλιστικά πρωτογενή πλεονάσματα μετά το 2018, της τάξης του 2,5% για το 2019 και 2% για το 2020, προκειμένου να καταφέρουμε να έχουμε διατηρήσιμη ανάπτυξη και η κυβέρνηση να αυξήσει τις επιλογές που έχει για την άσκηση οικονομικής πολιτικής που θα επιμερίζει ακόμη πιο δίκαια τα φορολογικά βάρη μεταξύ των κοινωνικών ομάδων».
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top