Κικίλιας για το Ωραιόκαστρο: Υπεύθυνη για το χάος σε καταυλισμούς και σχολεία η κυβέρνηση

Καλεί τις τοπικές κοινωνίες να συμβάλουν στην αντιμετώπιση της κατάστασης «σύμφωνα με την παράδοση φιλοξενίας και κατανόησης»

Την θέση της Νέας Δημοκρατίας για το περιστατικό των αντιδράσεων γονέων του Ωραιοκάστρου στην φοίτηση παιδιών προσφύγων στο δημοτικό σχολείο της περιοχής εξέφρασε με δήλωσή του ο Συντονιστής Μεταναστευτικής Πολιτικής του κόμματος κ. Βασίλης Κικίλιας και αφού προηγουμένως ο πρωθυπουργός και ο ΣΥΡΙΖΑ την επέκριναν ότι δεν καταδικάζει το περιστατικό.


«Το πώς θα ενταχθούν στην ελληνική πραγματικότητα οι πρόσφυγες, που - με ευθύνη της Κυβέρνησης - παραμένουν στη χώρα μας, είναι ένα πολύ κρίσιμο, πολύπλοκο και πιεστικό ζήτημα. Γίνεται ακόμη πιο σύνθετο, ακόμη πιο ευαίσθητο, όταν αφορά παιδιά και την εκπαίδευσή τους» αναγνωρίζει κατ΄ αρχήν ο κ. Κικίλιας.

Στη συνέχεια όμως αποδίδει ευθύνες στην κυβέρνηση, επισημαίνοντας:

«Είναι φανερό ότι η Κυβέρνηση δεν μπορεί να το διαχειριστεί. Είναι αποκλειστικά υπεύθυνη για το χάος που επικρατεί στους καταυλισμούς και, πλέον, σε πολλά σχολεία μας.

Είναι αυτονόητο ότι τα προσφυγόπουλα πρέπει να πάνε σχολείο. Χωρίς οποιονδήποτε υγειονομικό κίνδυνο για οποιοδήποτε παιδί.

Η Κυβέρνηση, όμως, δεν μπορεί να το ελέγξει ούτε κι αυτό. Η ανικανότητά της και οι παραλείψεις της προκαλούν αντιδράσεις και από τους πρόσφυγες - μετανάστες και από τις τοπικές κοινωνίες».

Ο Συντονιστής Μεταναστευτικής Πολιτικής της ΝΔ καταλήγει:

«Κατανοούμε την ανησυχία των τοπικών κοινωνιών. Οφείλουν, όμως, να συμβάλουν στην αντιμετώπιση της κατάστασης, σύμφωνα με την παράδοση φιλοξενίας και κ��τανόησης που διαχρονικά είναι σύμφυτη με τον ελληνικό πολιτισμό».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top