«Εξαιρετικά θετικά σημεία» βλέπει το Μαξίμου στην ομιλία Γιούνκερ για την ΕΕ

«Ανταποκρίνονται στον προβληματισμό που υπάρχει σήμερα για το μέλλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης»

«Εξαιρετικά θετικά σημεία που μπορούν να σηματοδοτήσουν μια νέα Ευρωπαϊκή ατζέντα θώς ανταποκρίνονται στον προβληματισμό που υπάρχει σήμερα για την κατάσταση και το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης» βλέπει το Μέγαρο Μαξίμου στην ομιλία του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ για την κατάσταση της ΕΕ.

Η κυβέρνηση στέκεται ιδιαίτερα στην θέση του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ότι «η Ευρώπη δεν είναι αρκετά κοινωνική και αυτό οφείλουμε να το αλλάξουμε», την ανακοίνωση για τον διπλασιασμού των πόρων του Ευρωπαϊκού Ταμείου Στρατηγικών Επενδύσεων, καθώς και την αναφορά του στην ανάγκη να υπάρξει «ευφυής ευελιξία» στην εφαρμογή του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης.

«Εξίσου σημαντική είναι η δέσμευση της Επιτροπής να κάνει πρώτη της προτεραιότητα την αντιμετώπιση της φτώχειας και της ανεργίας, ιδίως της νεολαίας, την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και του αθέμιτου φορολογικού ανταγωνισμού στην Ευρώπη» επισημαίνει σε σημείωμα το Μέγαρο Μαξίμου.

Αναφορικά με το προσφυγικό, η κυβέρνηση καλωσόρισε τις αναφορές του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ «αλληλεγγύη και δίκαιη κατανομή των βαρών της προσφυγικής κρίσης ανάμεσα στα κράτη μέλη, προώθηση της μετεγκατάστασης και επανεγκατάστασης προσφύγων καθώς και την σύσταση ευρωπαϊκής ακτοφυλακής και συνοριοφυλακής για τον έλεγχο των συνόρων της ΕΕ, συνεργασία με τρίτες χώρες προέλευσης ή διέλευσης μεταναστών για την αντιμετώπιση των αιτιών της μετανάστευσης».

Η ανακοίνωση τονίζει ακόμα πως ενισχύεται ο διεθνής και περιφερειακός ρόλος της ΕΕ με ορισμό Υπουργού Εξωτερικών της ΕΕ και προώθηση Ευρωπαϊκής Στρατηγικής για τη Συρία.

«Οι παραπάνω θέσεις, που βρίσκονται στην ίδια κατεύθυνση με την Διακήρυξη των Αθηνών, που συνυπέγραψαν πριν α��ό λίγες ημέρες οι Μεσογειακές Χώρες της ΕΕ, μπορούν και πρέπει να αποτελέσουν αντικείμενο σοβαρής επεξεργασίας και στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής στην Μπρατισλάβα» καταλήγει το Μέγαρο Μαξίμου.

Δείτε ακόμη:

Η ομιλία Γιούνκερ στο Στρασβούργο: Πρέπει να ξαναχτίσουμε την Ευρώπη - ΜΟΙΡΑΖΕΙ 630 ΔΙΣ!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top