Ρουπακιώτης: ΛΑΘΟΣ του Τσίπρα η πρόβλεψη για την απόφαση του ΣτΕ- Η Δικαιοσύνη δεν επηρεάζεται

"Το κύρος του ΣτΕ δεν μπορεί να προσβληθεί από οτιδήποτε" τόνισε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης

​Την πρόβλεψη του Αλέξη Τσίπρα για την απόφαση του ΣτΕ, έσπευσε να καταδικάσει ο πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha 989, επισημαίνοντας ότι η Δικαιοσύνη δεν μπορεί να επηρεαστεί.

«Ο πρωθυπουργός θα μπορούσε να μην τα πει (όσα είπε για το ΣτΕ). Όσοι νομίζουν ότι αυτό που είπε ο πρωθυπουργός είναι παρέμβαση και θα επηρεάσει (το ΣτΕ) είναι μακριά από την πραγματικότητα. Μου θυμίζει κάποιον που με αεροβόλο προσπαθεί να σκοτώσει ελέφαντα.

Το κύρος του ΣτΕ δεν μπορεί να προσβληθεί από οτιδήποτε. Θα μπορούσαν και θα έπρεπε να αποφεύγονται τέτοιες αναφορές είτε από τον πρωθυπουργό είτε από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά πέραν αυτού τίποτα άλλο. Το ΣτΕ θα πράξει αυτό που νομίζει και το λέω παρά το γεγονός ότι έχει εκδώσει και αποφάσεις με τις οποίες είμαι αντίθετος», είπε στον Alpha 989 ο πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης.

«Από το 2010 το ΣτΕ έχει αναφερθεί στο γεγονός ότι η κατάσταση των προσωρινών αδειών δεν είναι εναρμονισμένη με το άρθρο 15 του Συντάγματος που δίνει την δυνατότητα στο κράτος μόνο να ασκεί έλεγχο στους τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς. Το ξέρουν οι ακροατές, οι ανεξάρτητες αρχές δεν είναι πάνω από το κράτος, εντάσσονται στο κράτος. Εγώ είμαι υπέρ των ανεξαρτήτων αρχών ωστόσο κάποιοι αρνούνται να υπάρξει διοίκηση στο ΕΣΡ επί μήνες ολάκαιρους. Υπάρχει πολιτικός λόγος, ότι σκοπίμως δεν θέλησαν να συγκροτηθεί το ΕΣΡ.

Το ΣτΕ θα κρίνει αν ήταν αυτό αρμόδιο ή το κράτος. Εφόσον δεν υπήρξε ΕΣΡ πώς θ�� γίνει; Θα μείνει απροστάτευτη μία κοινωνία επειδή κάποιοι αρνούνται να συγκροτηθεί ΕΣΡ;» διερωτήθηκε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε ότι «το ΣτΕ παγίως νομολογούσε ότι μετά τη λήξη της θητείας μελών ανεξαρτήτων αρχών δεν μπορούν επί μακρόν, με παρατάσεις, να παρατείνεται η θητεία τους. Εκείνο που μπορώ να σας πω είναι ότι το ΣτΕ είχε ακυρώσει αποφάσεις ανεξαρτήτων αρχών επειδή οι ανανεώσεις αδειών γίνονταν για μακρό διάστημα, χωρίς να έχει οριστεί διοίκηση. Αφού παρατείνεται για μία, άντε δύο φορές, δεν μπορεί να παραταθεί η θητεία των μελών όλων των ανεξαρτήτων αρχών επί μακρόν. Υποθέτω ότι αυτός ήταν ο λόγος που η κυβέρνηση οδηγήθηκε στο να καταθέσει νόμο».

Τόνισε ότι «δεν υπήρξε κυβέρνηση που να μην έχει εφαρμόσει τις αποφάσεις του ΣτΕ. Υπήρχαν κυβερνήσεις που αναγκάστηκαν να διαπραγματευτούν, όταν το δημόσιο ταμείο είναι άδειο πχ, για το πώς να καταβληθούν με δόσεις αυτά που το ΣτΕ είχε αποφ��σίσει να δοθούν».

Ο κ. Ρουπακιώτης σημείωσε πως έχει μια σαφή τοποθέτηση υπέρ των θεσμών και είναι υπέρ της λειτουργίας των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών στο πλαίσιο της νομιμότητας ώστε να μη χάσουν την εργασία τους οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ.

«Είμαι υπέρ της λειτουργίας των θεσμών, υπέρ της ύπαρξης και της λειτουργίας ιδιωτικών σταθμών. Είμαι καταφανώς υπέρ του να εντάσσεται η επιχειρηματική δραστηριότητα σε μία νομιμότητα. Έπρεπε κάποιος να το αποφασίσει. Το αποφάσισε με όρους νομιμότητας αυτή η κυβέρνηση. Αυτό λέει ο νόμος που θα κριθεί. Το κράτος υποχρεούται να βάλει όρους νομιμότητας, είναι οι εργοδότες υποχρεωμένοι να αναπτύσσουν την δραστηριότητά τους με όρους νομιμότητας.

Να διεκδικήσουν, όσο επιτρέπουν τα πράγματα, να εξαγγελθεί η ίδρυση σταθμών περιφερειακής εμβέλειας ώστε να υπάρχει και νέα δυνατότητα να μην χάσουν την εργασία τους οι εργαζόμενοι αυτοί (στα κανάλια που θα κλείσουν)», είπε χαρακτηριστικά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top