Δεκτή έκανε ο πρωθυπουργός την παραίτηση Βουδούρη - Το παρασκήνιο και οι αιχμές για Μουζάλα

Κουμουτσάκος: Κορυφή του παγόβουνου της κυβερνητικής ανεπάρκειας - Πρώτη ανάρτηση 19.07

Με ανακοίνωση μιας γραμμής, ενδεικτική της ενόχλησης που υπάρχει στο Μέγαρο Μαξίμ��υ προς το πρόσωπο του, έγινε δεκτή η παραίτηση του Γενικού Γραμματέα Πρώτης Υποδοχής και Ταυτοποίησης, Οδυσσέας Βουδούρη, από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.
Αυτό που ενόχλησε είναι ότι ο κ. Βουδούρης δημοσιοποίησε με δηλώσεις του την επιστολή παραίτησης που είχε στείλει στον Πρωθυπουργό και όχι μόνο αυτό: «Κάρφωσε» με βαριά υπονοούμενα τον προϊστάμενό του Γιάννη Μουζάλα ότι εδώ και 5 μήνες δεν του έχει δώσει αρμοδιότητες και δεν έχει υπογράψει καν το απαραίτητο ΦΕΚ, αλλά και ότι δεν έχουν ακόμη διοριστεί διοικητές στις δομές των μεταναστών, όπως προβλέπεται.
Ταυτόχρονα, κατήγγειλε ουσιαστικά σπατάλες στο προσφυγικό. Υποστήριξε μάλιστα ότι ενώ στη Σουηδία το ετήσιο κόστος για κάθε πρόσφυγα δεν ξεπερνά τις 12.000 ευρώ, στην Ελλάδα το κόστος αυτό φτάνει τις 15.000 ευρώ.
Η παραίτηση του ��. Βουδούρη γίνεται σε μια στιγμή που έχει ξεκινήσει στην Ευρώπη μια συζήτηση να γίνει η Ελλάδα χώρος εγκατάστασης και όχι πρώτης υποδοχής των προσφύγων, ενώ ο αριθμός των μεταναστών, με την αύξηση των παρανόμων εισόδων να αυξάνεται το τελευταίο διάστημα, έχει ξεπεράσει τις 60.000.
Από την άλλη, ο χειμώνας που πλησιάζει με τις εγκαταστάσεις να μην έχουν ολοκληρωθεί προμηνύει δύσκολες μέρες λόγω του κρύου και της βροχής που έρχεται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top