ΣΦΑΖΟΝΤΑΙ κυβέρνηση-ΝΔ: Εσείς παρεμβαίνετε στη Δικαιοσύνη - Μεταλλαγμένος Πολάκης ο Τσίπρας

Ανακοινώσεις ένθεν και ένθεν στον απόηχο των προβλέψεων του Τσίπρα για το ΣτΕ

ΣΦΑΖΟΝΤΑΙ κυβέρνηση-ΝΔ: Εσείς παρεμβαίνετε στη Δικαιοσύνη - Μεταλλαγμένος Πολάκης ο Τσίπρας
Σε νέο πόλεμο ανακοινώσεων με αφορμή την πρόβλεψη του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ για την απόφαση του ΣτΕ επιδίδονται κυβέρνηση και ΝΔ.
Πηγές της κυβέρνησης κάνουν λόγο για προσπάθεια χειραγώγησης που υποκρύπτεται «πίσω από την “αγάπη” της Νέας Δημοκρατίας και του κατεστημένου των ΜΜΕ για την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης».
«Από χθες έχει ξεδιπλωθεί από την Νέα Δημοκρατία και ορισμένα ΜΜΕ μια απεγνωσμένη επικοινωνιακή επίθεση. Η επίθεση αυτή αφορά κάποια υποτιθέμενη προσπάθεια της κυβέρνησης να παρέμβει στο έργο της Δικαιοσύνης, σε ότι αφορά τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. Στην πραγματικότητα, πίσω από τα "οργισμένα" δελτία τύπου, τις τηλεοπτικές κραυγές και τα πρόθυμα πρωτοσέλιδα που κόπτονται για την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, κρύβεται η προσπάθεια της ΝΔ και του μιντιακού κατεστημένου να δημιουργήσουν κλίμα, που θα προκαταλάβει τις αποφάσεις του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες. Η προειδοποίηση είναι προφανής: Αν οι αποφάσεις αυτές δεν είναι αρεστές, είναι ήδη στημένο το κατηγορητήριο ότι “το ΣτΕ λειτουργεί κατευθυνόμενο από κυβερνητικές εντολές”» επισημαίνουν οι κυβερνητικές πηγές, κάνοντας λόγο για «επικίνδυνο παιχνίδι που πρέπει να σταματήσει».
Από το Μαξίμου τονίζουν για άλλη μία φορά πως ο κ. Τσίπρας στη ΔΕΘ είπε πως είναι ανεξάρτητη η Δικαιοσύνη και πως η κυβέρνηση θα σεβαστεί απόλυτα την απόφασή της, ενώ παραθέτουν μια σειρά από πρόσφατες δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη ή βουλευτών της ΝΔ, με τις οποίες πετούν πίσω στη ΝΔ το μπαλάκι της παρέμβασης της Δικαιοσύνης.
«Για την οικονομία της συζήτησης, ας ξεκαθαρίσουν στην Νέα Δημοκρατία, αν οι παρακάτω τοποθετήσεις συνιστούν παρέμβαση στην δικαιοσύνη ή όχι:
• “Σε κάθε περίπτωση ο νόμος αυτός, όπως εκτιμούμε, θα κριθεί αντισυνταγματικός από το ΣτΕ, γιατί αυτό θα συνέβαινε σε κάθε κανονική ευρωπαϊκή χώρα”. («Πηγή» της Νέας Δημοκρατίας, ΑΠΕ 8/9/2016)
• “Θα περιμένουμε την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, η απόφαση θα έρθει και θα επιβεβαιώσει, κατά την άποψή μας το παράνομο της όλης κατάστασης που υπάρχει σήμερα” - Ντόρα Μπακογιάννη Real FM 5/9/2016
Και βεβαίως:
• “Αφήστε να δούμε καταρχάς, γιατί δική μου εκτίμηση είναι, κύριε Παπαχελά, ότι ο νόμος αυτός δεν πρόκειται να σταθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Οποιοσδήποτε διαβάζει το Σύνταγμα καταλαβαίνει ακριβώς τι λέει ο συνταγματικός νόμος” - Κυριάκος Μητσοτάκης Σκάι 13/9/2016
Ευελπιστούμε σε κάποια σοβαρή απάντηση και όχι στο παιδαριώδες (για να μην πούμε κάτι περισσότερο) επιχείρημα που διατύπωσε σήμερα ο κ. Κουμουτσάκος, ότι οι δηλώσεις του Πρωθυπουργού είναι πιο «βαρύνουσες» από αυτές του Προέδρου της ΝΔ, “λόγω θεσμικής θέσης”!!» καταλήγουν οι κύκλοι της κυβέρνησης.
ΝΔ: Ο Τσίπρας είναι η μεταλλαγμένη έκδοση του Πολάκη
Το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, απαντώντας στα όσα διαρρέουν από το Μέγαρο Μαξίμου, έκανε λόγο για «Ελλάδα του ΣΥΡΙΖΑ», χαρακτηρίζοντας τον Αλέξη Τσίπρα ως «μεταλλαγμένη εκδοχή του Πολάκη».
«Στις δημοκρατικές χώρες, ισχύει η απόλυτη διάκριση των εξουσιών. Εκτελεστικής, Νομοθετικής, Δικαστικής. Όχι, όμως, στην Ελλάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Εδώ, ο επικεφαλής της Εκτελεστικής εξουσίας – ο πρωθυπουργός – θέλει να υπαγορεύει στη Δικαστική εξουσία τις αποφάσεις που τον βολεύουν» αναφέρει η ΝΔ.
«Απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο να κηρυχθεί αντισυνταγματικός ο νόμος Παππά από το ΣτΕ, ο κ. Τσίπρας, παρεμβαίνοντας ωμά, κυνικά και απαράδεκτα στο έργο της Δικαιοσύνης, είπε κατά λέξη: “Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Δεν δίνω ούτε μια πιθανότητα”. Τελικά, αυτός είναι ο κ. Τσίπρας. Η μεταλλαγμένη έκδοση του κ. Πολάκη» κατέληξε η Πειραιώς.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top