Μνημόνιο: Τα έσοδα από τις άδειες δεν μπορούν να πάνε στην κοινωνική πολιτική!

Δεν μπορεί να εφαρμοστεί η δέσμευση του πρωθυπουργού - Διαβάστε τι ακριβώς προβλέπεται

Κόντρα στο Μνημόνιο που ψήφισε η κυβέρνηση έρχεται η δέσμευση του Πρωθυπουργού να διανείμει τα έσοδα από τον διαγωνισμό για τις άδειες σε μέτρα κοινωνικής πολιτικής, ενώ και η εξαγγελία για επιδότηση των ανέργων από το Ταμείο για την παγκοσμιοποίηση δεν καλύπτει τις προϋποθέσεις για την υπαγωγή των ανέργων στο συγκεκριμένο ευρωπαϊκό ταμείο!
Όπως ανέφερε ο Πέτρος Μποτσαράκος, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με την Μάρα Ζαχαρέα, είναι προφανές ότι όλοι θα θέλαμε να χρηματοδοτηθούν όχι μόνο με τα έσοδα από τις άδειες αλλά και με πολύ περισσότερα χρήματα , κοινωνικές δράσεις. Μόνο που ο Πρωθυπουργός εξήγγειλε ότι θα δώσει τα χρήματα αυτά κόντρα στο Μνημόνιο που έχει ψηφιστεί το οποίο λέει ξεκάθαρα ότι θα πάνε στους δημοσιονομικούς στόχους...
mnimonio fek 1.jpg

Συγκεκριμένα, στο 3ο Μνημόνιο και στην σελίδα 1016 προβλέπεται η αναγγελία προκήρυξης διεθνούς διαγωνισμού υποβολής προσφορών για την απόκτηση τηλεοπτικών αδειών.
Δηλαδή τα έσοδα από το διαγωνισμό - στην ίδια λίστα με τα μέτρα για το φορολογικό και το ασφαλιστικό - είναι προαπαιτούμενο, και αναφέρεται ότι η κυβέρνηση θα εγκρίνει νομοθεσία για «την αύξηση των εσόδων».
Όλα αυτά περιλαμβάνονται στο άρθρο 2, παράγραφος 1 με τίτλο «δημοσιονομική πολιτική» και γίνεται ξεκάθαρο ότι αυτά νομοθετούνται για να επιτευχθούν σημαντικά και βιώσιμα πρωτογενή πλεονάσματα. Όπως είναι σαφές , τα χρήματα από τις άδειες προορίζονται για να επιτευχθούν οι στόχοι των πλεονασμάτων.
mnimonio fek 2.jpg

Συνεπώς θα πρέπει πρώτα να ξεπερασθεί ο στόχος του πλεονάσματος για να δοθούν χρήματα για κοινωνική πολιτική!
Όσον αφορά τις επιδοτήσεις των ανέργων των ΜΜΕ, έχουμε κι εκεί εμπλοκή, καθώς δεν προβλέπεται χρηματοδότηση για επιδότηση ανέργων υγιών επιχειρήσεων που κλείνουν από κυβερνητική απόφαση. Όπως αναφέρεται στον ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ της 7ης ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2013, στο Άρθρο 2 το Πεδίο εφαρμογής ξεκαθαρίζει ότι δικαιούχοι είναι μόνο οι απολυμένοι:
1. Εξαιτίας αλλαγών στις παγκόσμιες εμπορικές ροές και 2. Από αποτέλεσμα της συνέχισης της παγκόσμιας οικονομικής και χρηματοπιστωτικής κρίσης.
mnimonio fek 3.jpg

Μακάρι φυσικά και οι εργαζόμενοι που κινδυνεύουν από απόλυση να ενισχυθούν με προγράμματα και τα έσοδα από τις άδειες να ενισχύσουν την κοινωνική πολιτική. Αλλά η υπογραφή που έχει βάλει η κυβέρ��ηση στο Μνημόνιο και στον κανονισμό του ευρωπαϊκού ταμείου δεν δικαιολογούν τις εξαγγελίες της.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top