Πάρτε το... 0! Η απίστευτη απάντηση Τσίπρα για το αλαλούμ στη Θάσο με ΣΥΡΙΖΑΙΟ βουλευτή

Ο κυβερνητικός βουλευτής έπαιρνε υπουργούς ενώ καιγόταν το νησί και του έλεγαν να καλέσει... αργότερα

Όλη η Ελλάδα παρακολούθησε έκπληκτη και εξοργισμένη το Σάββατο, το απόλυτο αλαλούμ του κρατικού μηχανισμού όταν η φωτιά έκαιγε περιουσίες και απειλούσε ανθρώπινες ζωές στη Θάσο, με τον βουλευτή Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Εμμανουηλίδη, να προσπαθεί απεγνωσμένα να μιλήσει με τον αρμόδιο υπουργό, για να πάρει την απάντηση από την γραμματέα του να… ξαναπάρει στις 3!
Τότε η εξήγηση που είχε δοθεί ήταν ότι οι υπουργοί απουσίαζαν στη Θεσσαλονίκη για τη ΔΕΘ, αλλά σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, αφού ανέβαλλε την επίσκεψή του στην Κεφαλονιά και πήγε με Σινούκ στη Θάσο, για να ισοφαρίσει προφανώς το επικοινωνιακό «στραπάτσο» στη ΔΕΘ, έδωσε μια δική του ερμηνεία, σύμφωνα με την απομαγνητοφώνηση των δηλώσεών του που εστάλη στα ΜΜΕ από το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού. Το μόνο που δεν είπε είναι το παλιό αλλά κλασικό "πάρτε το 0"!
«Επειδή το επάγγελμά σας είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον και μπορείτε να κάνετε live ρεπορτάζ και να καταγράφετε τα πάντα, πρέπει, λοιπόν, να πω ότι το είδα και εγώ αυτό το περιστατικό. Το πρόβλημα ��ταν ότι ο βουλευτής έπαιρνε όχι στο υπουργείο το άμεσα υπεύθυνο για την κατάσβεση της πυρκαγιάς. Έψαχνε να βρει τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, ο οποίος ήταν ήδη από το πρωί, από τα χαράματα, στο Κέντρο Επιχει��ήσεων στη Θεσσαλονίκη και βεβαίως λίγο αργότερα ήταν και στο ίδιο το νησί. Όταν, λοιπόν, παίρνετε σε άλλο υπουργείο είσαστε αντιμέτωποι με τον δαίμονα της γραφειοκρατίας» δήλωσε ο πρωθυπουργός, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, στις δηλώσεις που έκανε κατά την επίσκεψή του στη Θάσο.
Πέρα από τον «δαίμονα της γραφειοκρατίας» που επικαλέσθηκε και προκαλεί εντύπωση, η αλήθεια είναι ότι από τις δηλώσεις του πρωθυπουργού δεν προκύπτει με σαφήνεια ποιο ήταν το «λάθος» του βουλευτή. Αν ο κ. Εμμανουηλίδης αναζητούσε τον κ. Τόσκα, δικαιολογημένα το έπραξε και δικαιολογημένα τον αναζητούσε μέσω της γραμματέως του (αφού φυσικά δεν μπορεί να ξέρει που βρίσκεται κάθε στιγμή ο αναπληρωτής υπουργός). Αν πάλι πήρε τηλέφωνο τον υπουργό Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, όπως λένε δημοσιογραφικές πληροφορίες, και πάλι δικαιολογημένος είναι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς πρόκειται για τον πολιτικό προϊστάμενο του κ. Τόσκα!
Ο πρωθυπουργός πάντως πρόσθεσε ότι «η ουσία είναι ότι εδώ στη Θάσο η κρατική μηχανή, παρά τις δυσκολίες που έχει, αντιμετώπισε την κατάσταση όσο πιο έγκαιρα γινόταν. Ήταν εδώ από την πρώτη στιγμή. Πρέπει να δούμε, όμως, πώς αυτούς τους ανθρώπους θα τους ενισχύσουμε».
Αλλά και για τον ισχυρισμό αυτό δεν μπορεί κάποιος να μην αναρωτηθεί, ότι αφού η κατάσταση αντιμετωπίσθηκε έγκαιρα, από την πρώτη μάλιστα στιγμή, όπως επίσης ισχυρίσθηκε ο πρωθυπουργός, γιατί τότε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τηλεφωνούσε απεγνωσμένα, στον όποιο αρμόδιο υπουργό; Όχι ότι περιμένουμε απάντηση βέβαια...

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top