​Στη «μίνι» Σύνοδο ηγετών της Ε.Ε. για το προσφυγικό Τσίπρας- Μέρκελ

Η συνάντηση θα γίνει στις 24 Σεπτεμβρίου στη Βιέννη

​Στη «μίνι» Σύνοδο ηγετών της Ε.Ε. για το προσφυγικό Τσίπρας- Μέρκελ

​Στη «μίνι» Σύνοδο ηγετών της Ε.Ε. για το προσφυγικό, η οποία θα γίνει στις 24 Σεπτεμβρίου στη Βιέννη, αναμένεται να συμμετάσχει ο Αλέξης Τσίπρας. Τη σύνοδο συγκαλεί ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας και αρχηγός των Σοσιαλδημοκρατών Κρίστιαν Κερν.

Η ημερομηνία πραγματοποίησης της συνάντησης, ανακοινώθηκε το μεσημέρι από τον Αυστριακό καγκελάριο, κατά την επίσκεψή του στην πρωτεύουσα της Σλοβενίας, Λιουμπλιάνα.

Προσκεκλημένοι θα είναι εκτός του Έλληνα Πρωθυπουργού, η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, καθώς και οι πρωθυπουργοί της Σλοβενίας, της Κροατίας και της Βουλγαρίας.

Σύμφωνα με τις σημερινές δηλώσεις του Κρίστιαν Κερν, στόχος της Συνόδου είναι «η συζήτηση, μεταξύ άλλων, σχεδίων για την προστασία των συνόρων της Συνθήκης Σένγκεν, με τους επικεφαλής των κυβερνήσεων των άμεσα ενδιαφερόμενων χωρών και με τη συμμετοχή της Γερμανίδας καγκελαρίου».

Όπως τόνισε ο Αυστριακός καγκελάριος, μετά τις συνομιλίες του με τον Σλοβένο πρωθυπουργό Μίρο Τσέραρ, στο θέμα αυτό δεν χρειάζονται μόνο λόγια, αλλά απαιτούνται και πράξεις, ενώ πρόσθεσε χαρακτηριστικά πως «το να δημιουργεί κανείς νέους συνοριακούς φράχτες εντός του χώρου Σένγκεν, αποτελεί μόνον τη δεύτερη καλύτερη λύση».

Κατά την άποψή του, ο πρώτος στόχος πρέπει να είναι η από κοινού προστασία των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αυτή πρέπει να γίνεται καλύτερα, καθώς, όπως επισήμανε, το θέμα αυτό εξαντλεί σιγά-σιγά τα όρια της υπομονής.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top