ΧΑΜΟΣ με φόντο την αντιπαράθεση Τσίπρα-Τσικρίκα! ΠΥΡΑ απο ΝΔ για την επίθεση Πολάκη

Θεοδωράκης: «Πιστεύει κανείς ότι με τέσσερα κανάλια θα έχουμε καλύτερη τηλεόραση;» -Φάμελλος: «Η κυβέρνηση θα σώσει την κατάσταση»

ΧΑΜΟΣ με φόντο την αντιπαράθεση Τσίπρα-Τσικρίκα! ΠΥΡΑ απο ΝΔ για την επίθεση Πολάκη

​«Μετασεισμούς» προκαλούν τόσο οι δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα, στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε στη ΔΕΘ, όσο και η πρωτοφανής προσωπική επίθεση του Παύλου Πολάκη στην δημοσιογράφο του Alpha, Ευαγγελία Τσικρίκα, την οποία χαρακτήρισε «θεραπαίνιδα και λιβανιστήρι» του Σαμαρά!

H NΔ χαρακτήρισε «αήθη» την επίθεση Πολάκη στην Ευαγγελία Τσικρίκα, επειδή η δημοσιογράφος τόλμησε να ρωτήσει τον κ. Τσίπρα για το “μαύρο” στα κανάλια και τις απολύσεις χιλιάδων εργαζομένων. «Επιβεβαιώνει την κατρακύλα της Κυβέρνησης στον αυταρχισμό. Είναι θλιβερή συνέχεια στην απειλή του να χώσει δημοσιογράφους “τρία μέτρα κάτω από τη γη”. Είναι ιταμή απόπειρα τρομοκράτησης των δημοσιογράφων και φίμωσης κάθε ελεύθερης φωνής, που εντάσσεται στο ευρύτερο σχέδιο της Κυβέρνησης να ελέγξει την ενημέρωση».

Για την προκλητική στάση του Πρωθυπουργού απέναντι σε δημοσιογράφους που τον ρώτησαν για το κλείσιμο των καναλ��ών, που θα οδηγήσει περίπου 2.000 ανθρώπους στην ανεργία, μίλησε ο Σταύρος Θεοδωράκης, στο ραδιόφωνο του Alpha 989.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού ανέφερε ότι ο κ. Τσίπρας είναι απληροφόρητος καθώς σύσσωμος ο δημοσιογραφικός κλάδος αντέδρασε στην απόφαση της κυβέρνησης Σαμαρά, με απεργίες και κινητοποιήσεις. «Έπρεπε να κόψουμε τα θαλασσοδάνεια στα κανάλια και να μειώσουμε την εξάρτηση τους από τους πολιτικούς και αντί γι' αυτό η κυβέρνηση πέταξε μια μολότοφ για να αφανίσει εκατοντάδες εργαζόμενους. Για ποιο λόγο;». «Δικαιολόγησε» δε τον εμφανή εκνευρισμό του Πρωθυπουργού στο γεγονός ότι έχει παγιδευτεί από την θεωρία των τεσσάρων καναλιών.

«Πιστεύει κανείς ότι με τέσσερα κανάλια θα έχουμε καλύτερη τηλεόραση;» αναρωτήθηκε λέγοντας παράλληλα ότι θα μπορούσαμε να έχουμε παραπάνω κανάλια, με παραπάνω εργαζόμενους, παραπάνω έσοδα για το δημόσιο και μεγαλύτερο τηλεοπτικό πλουραλισμό αν η κυβέρνηση δεν ήθελε να ελέγξει το τηλεοπτικό τοπίο και την ενημέρωση χτίζοντας το δικό της σύστημα.

Επίσης, μίλησε συγκεκριμένα για την δημοσιογράφο Ευαγγελία Τσικρίκα λέγοντας: «Με αιφνιδίασε η στάση του πρωθυπουργού απέναντι στη δημοσιογράφο του Αlpha, επειδή ξέρω και πόσο ευγενική είναι η συγκεκριμένη δημοσιογράφος. Νομίζω πως ο εκνευρισμός του έρχεται από το γεγονός πως το κόλπο αυτό με τα τέσσερα κανάλια δεν θα βγει».

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, έγινε προσπάθεια να δικαιολογηθεί η αντίδραση του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, ο οποίος εκνευρίστηκε με την ερώτηση της Τσικρίκα. Δια στόματος του διευθυντή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Νίκου Ζαχαριάδη, ο οποίος μίλησε το πρωί στον ΣΚΑΙ, η αντίδραση του Τσίπρα ερμηνεύτηκε ως ανθρώπινη. «Ο Πρωθυπουργός της χώρας δεν παύει να είναι ένας άνθρωπος ο οποίος εκδηλώνει το θυμικό και τα αισθήματα του» είπε. Ο ίδιος σημείωσε πως «Ο Πρωθυπουργός δεν έχει την ευθύνη να λύνει το πρόβλημα ατομικά του άλλου. Ευθύνη έχει να θέσει τους όρους και τις προϋποθέσεις μέσα από τους οποίους η χώρα θα βγει από την κρίση. Με αυτήν την έννοια συμφωνώ και με τον τόνο και με το ύφος με τον οποίο απάντησε διότι έχει την ευθύνη να βάλει τα πράγματα σε τάξη».

Απαντώντας στον κ. Ζαχαριάδη, ο Νίκος Δένδιας δήλωσε: «Όταν εξαιτίας κυβερνητικών επιλογών 2.000 άνθρωποι θα μείνουν άνεργοι, προφανώς και υπάρχει ευθύνη. Εμείς πρόκειται να ακυρώσουμε τον νόμο Παππά».

Η Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος της ΝΔ, Νίκη Κεραμέως, αναφερόμενη στον Πρωθυπουργό, σχολίασε στον ΣΚΑΙ: «Προσπάθησε απεγνωσμένα να παρουσιάσει μια εικονική πραγματικότητα. Σε μια στιγμή αδυναμίας φανέρωσε τον πραγματικό του χαρακτήρα».

Τέλος, όσον αφορά στους εργαζόμενους των καναλιών που δεν εξασφάλισαν κάποια από τις τέσσερις άδειες, ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης αλλά και ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος υπήρξαν καθησυχαστικοί, μιλώντας ωστόσο γενικά και αόριστα περί προστασίας της εργασίας.

Ο Γιάννης Αμανατίδης είπε στον ΣΚΑΙ: «Το πρώτο σημαντικό που συνέβη είναι το σταμάτημα της ανομίας και της διαπλοκής η οποία υπήρχε εδώ και 27 χρόνια» και πρόσθεσε: «Η λειτουργία των καναλιών βάζει το μίνιμουμ 400 θέσεις εργασίας με συγκεκριμένους όρους. Ήδη ο Παππάς ανήγγειλε παρεμβάσεις πάνω σε αυτόν τον τομέα. Νομίζω ότι η κυβέρνηση είναι εδώ, θέματα τα οποία έχουν να κάνουν με την εργασία του κόσμου, είμαστε πολύ περισσότερο ευαίσθητοι να τα διασφαλίσουμε».

Ο Σωκράτης Φάμελλος μιλώντας στο ραδιόφωνο των «Παραπολιτικών 90.1» δήλωσε: «Κανένας εργαζόμενος στα Μέσα Ενημέρωσης δεν έχει χάσει την δουλειά του επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Η κυβέρνηση θα σώσει την κατάσταση».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top