ΣΑΛΟΣ και μπαράζ αντιδράσεων από την πρόβλεψη του Τσίπρα για την απόφαση του ΣτΕ

Βενιζέλος: Προσβλητικός και επικίνδυνος ο πρωθυπουργός – Θεοδωράκης: Άνευ προηγουμένου όσα είπε ο κ. Τσίπρας

ΣΑΛΟΣ και μπαράζ αντιδράσεων από την πρόβλεψη του Τσίπρα για την απόφαση του ΣτΕ

Σάλο και μπαράζ αντιδράσεων έχει προκαλέσει η πρόβλεψη του Αλέξη Τσίπρα όσον αφορά την (αναμενόμενη) απόφαση του ΣτΕ για το θέμα του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών.

Η Νέα Δημοκρατία έκανε λόγο για «ωμή, προκλητική και χωρίς προηγούμενο παρέμβαση στη Δικαιοσύνη», δηλώνοντας βέβαιη ότι οι Σύμβουλοι της Επικρατείας θα επιτελέσουν με ευθύνη το καθήκον τους και θα λειτουργήσουν «κατά συνείδηση και όχι κατ' εντολή του κ. Τσίπρα».

«Η ΝΔ θυμήθηκε τώρα και την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης» απάντησε η Γενική Γραμματεία του Πρωθυπουργού, επισημαίνοντας πως ο κ. Τσίπρας στη ΔΕΘ «δήλωσε επί λέξει ότι “η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη να πάρει τις αποφάσεις της και η Κυβέρνηση θα την σεβαστεί απολύτως”».

«Ας μην ανησυχεί λοιπόν η Νέα Δημοκρατία, που θυμήθηκε προσφάτως την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης. Και κυρίως ας βρει κάτι άλλο να κάνει, από το να λειτουργεί σαν γραφείο τύπου των καναλαρχών» καταλήγει η Γ.Γ. του Πρωθυπουργού.

Βενιζέλος: Προσβλητικός και επικίνδυνος ο πρωθυπουργός

«Οι τοποθετήσεις του κ. Τσίπρα στη ΔΕΘ είναι χρήσιμο να διαχωριστούν σε αυτές που είναι προσβλητικές για τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού και σε αυτές που είναι επικίνδυνες για την πορεία της χώρας» αναφέρει, εξάλλου, σε αιχμηρό άρθρο του στο capital.gr ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Δηλώνει πολύ ευχαριστημένος από το νέο τηλεοπτικό τοπίο και τις νέες αντιλήψεις περί διαφάνειας που αυτό εμπεριέχει και απολύτως βέβαιος ότι η δικαιοσύνη θα βρει όλες τις ενέργειες της κυβέρνησής του καλώς καμωμένες. Προκαταλαμβάνει και προσβάλλει την Ολομέλεια του ΣτΕ με προκλητική έπαρση. Η βεβαιότητα του αυτή τον έκανε να είναι αυταρχικά αγενής απέναντι στους δημοσιογράφους και γενικότερα τους εργαζόμενους των τηλεοπτικών σταθμών που απειλούνται με διακοπή εκπομπής του σήματος τους σε επίγειες συχνότητες. Στα κρίσιμα και στα δύσκολα φαίνεται το πραγματικό πρόσωπο. Όχι το επικοινωνιακά εξωραϊσμένο» προσθέτει ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Θεοδωράκης: Άνευ προηγουμένου όσα είπε ο κ. Τσίπρας

«Δεν ξέρω αν θα τους βγει στο ΣτΕ και αυτό τους προκαλεί εκνευρισμό» σχολίασε, εξάλλου, ο Σταύρος Θεοδωράκης στον Alpha 98,9.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού χαρακτήρισε «άνευ προηγουμένου» τη θέση του πρωθυπουργού για το ΣτΕ και υπογράμμισε πως «δεν μπορείς να λες στον ελληνικό λαό ότι δεν υπάρχει άλλη απόφαση από αυτή που θέλει η κυβέρνηση. Το ΣτΕ μπορεί να ακυρώσει έναν νόμο του Τσίπρα, έναν νόμο του Θεοδωράκη».

Μπακογιάννη: Η μισή κυβέρνηση εύχεται να τους βγάλει από τη δύσκολη θέση το ΣτΕ

Η Ντόρα Μπακογιάννη, από την άλλη, είπε πως και μέσα στην κυβέρνηση υπάρχουν φωνές κατά της όλης υπόθεσης με τις 4 άδειες.

«Πιστεύω ότι η μισή κυβέρνηση εύχεται το Συμβούλιο της Επικρατείας να τους βγάλει από τη δύσκολη θέση ακυρώνοντας τον διαγωνισμό για λόγους αντισυνταγματικότητας» τόνισε η βουλευτής της ΝΔ.

Καπερνάρος: Ανακρίβεια το ό,τι η κυβέρνηση θα σεβαστεί την απόφαση του ΣτΕ

«Αυτό που είπε (ο κ. Τσίπρας), είναι ανακριβές. Ό, τι η κυβέρνηση θα σεβαστεί ό,τι αποφασίσει το ΣτΕ. Το ΣτΕ έχει αποφασίσει την επιστροφή χρημάτων των ενστόλων και η κυβέρνηση κωφεύει. Η κυβέρνηση εξακολουθεί να μην εφαρμόζει τις αποφάσεις του. Το “θα σεβαστεί απολύτως” είναι αυτοδιάψευση. Νομίζω ήταν μία πηγαία και απερίσκεπτη φράση» δήλωσε ο δικηγόρος Βασίλης Καπερνάρος.

Ο πρώην βουλευτής και πρόεδρος του κόμματος «Ρίζες» επεσήμανε πως «δεν μπορείς να προκαταλαμβάνεις, όταν υπάρχουν απολυμένοι που δεν ευθύνονται ούτε αυτοί ούτε τα αφεντικά τους».

Κατά τη γνώμη του κ. Καπερνάρου, «θα υπάρξουν πολλά δικανικά θέματα, δεν είναι δυνατόν να λες τον αριθμό 4 και να μη ζητάς τη γνώμη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και να λες πάω σε ένα Ινστιτούτο Φλωρεντίας που το ξέρεις εσύ και η Φλωρεντία, αν το ξέρει».

Δείτε ακόμη:

Επίθεση ΝΔ σε Τσίπρα: Ωμή και χωρίς προηγούμενο παρέμβαση στη Δικαιοσύνη

Μπακογιάννη: Την περιμένουν πολύ δυσκολότερες ώρες την Ελλάδα

Ο Τσίπρας προεξόφλησε την απόφαση του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top