Τσίπρας: «H NΔ του Καραμανλή και η σημερινή ΝΔ είναι ένα κόμμα με μεγάλες διαφορές»

Τι είπε για τον πρώην Πρωθυπουργό και για τον νυν Πρόεδρο

Τσίπρας: «H NΔ του Καραμανλή και η σημερινή ΝΔ είναι ένα κόμμα με μεγάλες διαφορές»
​«Ο κ. Καραμανλής ήταν πρωθυπουργός σε μία άλλη περίοδο και έχει κριθεί για το πώς διαχειρίστηκε τις καλές εποχές, σε μια περίοδο που η χώρα είχε μπροστά της ολυμπιακούς και είχε φτάσει σε σημαντικό πεδίο ανάπτυξης και ευημερίας. Η ΝΔ του τότε και του τώρα έχει μεγάλες διαφορές» απάντησε ο Αλέξης Τσίπρας σε σχετική ερώτηση για τον Κώστα Καραμανλή.
Ο ίδιος επιτέθηκε στον πρόεδρο της ΝΔ λέγοντας ότι έχασε την ευκαιρία να αποδείξει ότι θέλει να φέρει νέο ήθος στην πολιτική ζωή του τόπου.
Κατά τον κ. Τσίπρα, ο κ. Μητσοτάκης αντιπροσωπεύει ό,τι ακριβώς σηματοδοτεί η συνέχεια ενός παλιού πολιτικού συστήματος, ό,τι πιο παλιό. Όπως ανέφερε, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είναι εκφραστής ενός διαπλεκόμενου πολιτικού συστήματος.
«Τότε είχε στρατηγική του μεσαίου χώρου και αργότερα υιοθέτηση τον Γεωργιάδη και τον Βορίδη. Και βγαίνει ο Σόιμπλε και κατηγορεί τη Σύνοδο και βγαίνει ο κ. Γεωργιάδης και λέει άπαιχτος. Ο κ. Μητσοτάκης δυστυχώς με τη στάση του αποδεικνύει ότι αυτό που είναι, είναι η συνέχεια ενός παλιού συστήματος. Υπερασπιστής ενός πολιτικού συστήματος που ήταν διαπλεκόμενο. Μπορούμε να βρούμε κοινούς τόπους αλλά σε ό,τι αφορά τη στάση από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε αποδεικνύει ότι είναι εκφραστής του συστήματος που ο λαός καταδίκασε» είπε χαρακτηριστικά.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top