Τσίπρας: «Τα 246 εκατ. ευρώ από τις τηλεοπτικές άδειες θα πάνε στο κοινωνικό κράτος»

Τι έταξε στη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός

Τσίπρας: «Τα 246 εκατ. ευρώ από τις τηλεοπτικές άδειες θα πάνε στο κοινωνικό κράτος»

​Ειδική αναφορά στην ολοκλήρωση του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες έκανε ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην 81η ΔΕΘ στο Βελλίδειο, επαναλαμβάνοντας ότι τα χρήματα που εξοικονομήθηκαν θα πάνε στο κοινωνικό κράτος.

«Τα 246 εκατομμύρια που μπαίνουν στα κρατικά ταμεία είναι ένα επιπλέον έσοδο για τη χρηματοδότηση των αναγκών του κοινωνικού κράτους», είπε ο κ. Τσίπρας, αν και δεν ανέφερε ότι τα χρήματα αυτά θα τα πάρει σε βάθος τριετίας και μέχρι τότε οι πολιτικές εξελίξεις μπορεί να είναι καταιγιστικές.

«Εμείς από τη πρώτη στιγμή δεσμευτήκαμε και το κάναμε πράξη. Γι’ αυτό και μέχρι τελευταίο ��υρώ, τα 246 εκατ. ευρώ θα τα δώσουμε εκεί όπου ανήκουν… στον ελληνικό λαό», είπε ο Α. Τσίπρας.

Μάλιστα ανέφερε και συγκεκριμένες δράσεις που θα ξεκινήσει η κυβέρνηση για να στηρίξει κοινωνικές ανάγκες των πολιτών.

Όπως είπε τα 246 εκατ. ευρώ θα διατεθούν για την επέκταση του προγράμματος της ανθρωπιστικής κρίσης, με την παροχή επιπλέον 60.000 σχολικών γευμάτων για τους μαθητές που έχουν ανάγκη, στους πιο φτωχούς δήμους της χώρας, για την πρόσβαση επιπλέον 15.000 παιδιών στους βρεφονηπιακούς σταθμούς και για την χρηματοδότηση ενός φιλόδοξου προγράμματος με τίτλο «Γυρίζουμε Ελλάδα» που στόχο έχει να δώσει κίνητρα επιστροφής σε χιλιάδες νέους επιστήμονες που βρίσκονται στο εξωτερικό.

Επίσης μέρος των χρημάτων αυτών θα δοθεί για να αλλάξει η εικόνα των δημόσιων νοσοκομείων και να στηριχθεί η μεγάλη μεταρρύθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top