Τσίπρας: «Το μετρό Θεσσαλονίκης ξαναμπήκε στις ράγες»

Επίσκεψη στο σταθμό της Νέας Ελβετίας

​Tον υπό κατασκευή σταθμό του μετρό, στη Νέα Ελβετία της Θεσσαλονίκης, επισκέφθηκε ο Αλέξης Τσίπρας. Ο πρωθυπουργό�� δήλωσε πως «το μετρό Θεσσαλονίκης ξαναμπήκε στις ράγες», επισημαίνοντας πως πρόκειται για ένα έργο πνοής για την πόλη.

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε, επίσης, την αισιοδοξία ότι το έργο αυτό θα ολοκληρωθεί στα χρονοδιαγράμματα που έχουν καθοριστεί.

«Είχα την ευκαιρία να επισκεφθώ σήμερα ένα έργο που έχει γίνει το σύγχρονο γεφύρι της Άρτας, αλλά για τη Θεσσαλονίκη. Εδώ και πέντε χρόνια σταματημένο, με μια πόλη να ταλαιπωρείται, χωρίς να υπάρχει κάποια προοπτική. Ένα έργο που ξεκίνησε το '06 και θα έπρεπε να έχει παραδοθεί εδώ και αρκετό καιρό. Κι όμως το έργο αυτό ξεκόλλησε, δεν χρειάστηκε να βάλουμε στα θεμέλια τη γυναίκα του πρωτομάστορα. Χρειάστηκε όμως να κάνουμε σκληρές διαπραγματεύσεις με τους εργολάβους, που ωφέλησαν το ελληνικό Δημόσιο εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ» δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:

"Βρέθηκε λύση για τα αρχαία της Εγνατίας, λύση η οποία θα δώσει προστιθέμενη αξία στο ίδιο το έργο καθώς θα έχουμε ένα σταθμό που θα είναι ταυτόχρονα επισκέψιμος αρχαιολογικός χώρος αλλά και ένας εξαιρετικά σύγχρονος σταθμός Μετρό. Από τον Μάρτιο που μας πέρασε, τέλη Μαρτίου, 28 Μαρτίου που ξεκίνησαν τα έργα μέχρι σήμερα έχουν σκαφτεί περίπου 750 μέτρα. Απομένουν περίπου 1100-1200 μέτρα σήραγγας που μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχουν διανοιχτεί. Το οποίο σημαίνει ότι ένα έργο πνοής για τους πολίτες της Θεσσαλονίκης που θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής τους έχει ξαναμπεί σε ράγες και αυτό είναι ένα σημαντικό αναπτυξιακό μήνυμα για τη Θεσσαλονίκη, τη Βόρεια Ελλάδα και τη χώρα, που το έχουμε πολύ μεγάλη ανάγκη μετά από πέντε χρόνια καταστροφικής κρίσης. Θέλω λοιπόν να πω ότι μετά από αυτήν την επίσκεψη που είχα την ευκαιρία να δω ιδίοις όμμασι τις εργασίες και να αισθανθώ και εγώ λίγο ως μηχανικός που το είχα ξεχάσει, φεύγω εξαιρετικά αισιόδοξος"

Ο Αλέξης Τσίπρας ενημερώθηκε για την πορεία του έργου και με ειδικό βαγονάκι προχώρησε σε βάθος 650 μέτρων για να συναντήσει τον μετροπόντικα και να δει πώς δουλεύει.

Λίγο αργότερα, σε συνάντηση που είχε με τη διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo, είπε: "Θα έρχομαι στη Διεθνή Έκθεση να κάνω απολογισμό του κυβερνητικού έργου κάθε χρόνο μέχρι το 2019", παραπέμποντας στις δηλώσεις το�� ότι οι βουλευτικές εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top