Τσίπρας στη Σύνοδο: Οι χώρες του Νότου έχουν πληγεί δυσανάλογα από την κρίση

Έκανε λόγο για «κρίσιμο διάλογο για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης»

Τη βεβαιότητα του ότι η μεσογειακή Σύνοδος Κορυφής «θα αποτελέσει ένα σταθερό και δημιουργικό φόρουμ θετικής συμβολής στον διάλογο για το μέλλον της Ευρώπης» εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας στον χαιρετισμό του στη σημερινή Σύνοδο των Μεσογειακών Χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε κοινό στόχο «τη σύγκλιση και τη συνοχή της Ευρωζώνης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης» και αναφέρθηκε σε ένα νέο όραμα για το μέλλον της Ευρώπης «που σήμερα είναι περισσότερο αναγκαίο από ποτέ».

«Ανεξάρτητα από τις ιδεολογικές μας αναφορές, αυτό που μας ενώνει είναι η κοινή μας θάλασσα, τα κοινά μας προβλήματα, η πίστη μας στο ευρωπαϊκό όραμα, αλλά και η κοινή μας βούληση να αγωνιστούμε για μια καλύτερη Ευρώπη» είπε ο κ. Τσίπρας επισημαίνοντας πως οι χώρες του Νότου «έχουν πληγεί δυσανάλογα από την οικονομική κρίση».

«Βρίσκονται και βιώνουν την πίεση των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών. Είναι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωζώνης που συνορεύουν με την αποσταθεροποιημένη ευρύτερη περιοχή της Βόρειας Αφρικής και της Μέσης Ανατολής. Βρεθήκαμε με δυο λόγια στην πρώτη γραμμή των παράλληλων κρίσεων που τα τελευταία χρόνια δοκίμασαν την Ευρώπη» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Κάνοντας λόγο για κοινή πορεία των μεσογειακών λαών στον χώρο και τον χρόνο και για ακατάληπτους δεσμούς, ο κ. Τσίπρας έκλεισε ευχαριστώντας τους ηγέτες των μεσογειακών χωρών για την παρουσία τους και μιλώντας για «κρίσιμο διάλογο που ξεκινά για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top