Φίλης: «Δεν υπάρχει θέμα κατάργησης της προσευχής»

«Τα σχολεία θα ξεκινήσουν με όλους τους καθηγητές και τους δασκάλους στη θέση τους»

​Λίγο πριν χτυπήσει το πρώτο κουδούνι στα σχολεία όλης της χώρας, ο υπουργός Παιδείας, Ν. Φίλης μέσω της πρωινής εκπομπής της ΕΡΤ επανέλαβε τη δέσμευσή του ότι δεν θα υπάρχει κανένα κενό στα σχολεία.

«Το σχολείο αναβαθμίζεται, ειδικά στα Δημοτικά σχολεία υπάρχει 100% πληρότητα σε δασκάλους. Σε αντίθεση με το παρελθόν που μόνο, ένα στα τρία Δημοτικά είχε ειδικά μαθήματα, φέτος από τετραθέσια και πάνω, όλα τα Δημοτικά σχολεία, θα έχουν πλούσιο πρόγραμμα με πλήθος ειδικών μαθημάτων, όπως πληροφορική κ.α. Επιπλέον, όλα Δημοτικά θα είναι εξάωρα γιατί αυτό επιτάσσει η εκπαιδευτική πολιτική καθώς τα παιδιά ήταν κουρασμένα την 7η ώρα», είπε ο κ. Φίλης και πρόσθεσε:

«Το σχολείο εκφυλίζεται όταν καταντά εξεταστικό κέντρο. Η δύναμη του σχολείου είναι η τάξη, το μάθημα, να μην έχει άγχος ο μαθητής και να προωθεί την ομαδοσυνεργατική συνεργασία».

Ο υπουργός Παιδείας σημείωσε ακόμα ότι θα υπάρξει ενισχυτική διδασκαλία, ενώ σχεδιάζεται η αναμόρφωση των προγραμμάτων και των βιβλίων.

«Το υπουργείο προσανατολίζεται σε κοινή διδασκαλία των φυσικών επιστημών, όπως γίνεται με επιτυχία στο εξωτερικό, καθώς και στην Κύπρο. Τα τρία μαθήματα φυσική, χημεία, βιολογία θα έχουν κοινό πρόγραμμα και κοινά βιβλία», εξήγησε.

Τόνισε ακόμα πως μόνιμες προσλήψεις μπορούν να γίνουν τα επόμενα τρία χρόνια μέχρι το 2020, ενώ σημείωσε ότι για πρώτη φορά φέτος οι προσλήψεις των αναπληρωτών γίνονται από το ΑΣΕΠ και όχι από το υπουργείο Παιδείας.

Όσον αφορά στην κριτική που δέχθηκε για την κατάργηση του ολοημέρου και των τμημάτων ένταξης, ο κ. Φίλης είπε:

«Τώρα έρχεται η ώρα της αλήθειας, το ολοήμερο έχει περίπου τον ίδιο αριθμό παιδιών και τα ίδια τμήματα. Μετά από 10 χρόνια ιδρύσαμε 400 τμήματα ένταξης και 100 ειδικά σχολεία με 9.000 εκπαιδευτικούς για την εκπαιδευτική αγωγή», είπε.

Ξεκαθάρισε τέλος ότι δεν υπάρχει θέμα κατάργησης της πρωινής προσευχής γιατί υπάρχει Προεδρικό Διάταγμα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top