Ερώτηση-κόλαφος της Βόζεμπεργκ στην Κομισιόν για τις άδειες στα κανάλια!

Κατηγορεί την κυβέρνηση ότι παραβίασε την νομοθεσία

​Με αφορμή την ολοκλήρωση της διαδικασίας δημοπράτησης των μόνο τεσσάρων τ��λεοπτικών αδειών, που θεσμοθέτησε η ελληνική κυβέρνηση με το ν. 4339/2015, και απειλεί με λουκέτο μεγάλα κανάλια εθνικής εμβέλειας, με χιλιάδες εργαζόμενους και σημαντική συμβολή στην εθνική οικονομία και την πολυφωνία των μέσων ενημέρωσης, η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κυρία Ελίζα Βόζεμπεργκ - Βρυωνίδη κατέθεσε σχετική κοινοβουλευτική ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Στην ερώτησή της η Ελληνίδα Ευρωβουλευτής στηλιτεύει την ανωτέρω διαδικασία αδειδότησης και τις διατάξεις ��ου τη διέπουν, ως αντισυνταγματική, καταχρηστική και αντίθετη με τους ευρωπαϊκούς κανόνες του ελεύθερου και ανόθευτου ανταγωνισμού.

Παράλληλα, ζητά από την Επιτροπή να λάβει αμέσως μέτρα κατ’ εφαρμογή της ενωσιακής νομοθεσίας και των ευρωπαϊκών οδηγιών, για να αποτραπεί η διακοπή λειτουργίας μεγάλων υγιών τηλεοπτικών επιχειρήσεων και ο συνακόλουθος περιορισμός του πλουραλισμού στα ελληνικά μέσα ενημέρωσης.

Πιο συγκεκριμένα, η γαλάζια βουλευτής ρωτά την Κομισιόν:

Ποιά μέτρα πρόκειται να λάβει άμεσα, για να αποτραπεί ο περιορισμός της πολυφωνίας στα ελληνικά μέσα ενημέρωσης και η διακοπή λειτουργίας μεγάλων τηλεοπτικών σταθμών, στην οποία θα προβεί η ε��ληνική κυβέρνηση κατά παράβαση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας εντός 90 ημερών από την ανακοίνωση της απόφασης περί μη αδειοδότησης;

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

mme.docxmme.docx

Δείτε επίσης:

ΔΕΝ ΦΑΝΤΑΖΕΣΤΕ πόσα λεφτά θα χάσει το δημόσιο αν πέσει ΜΑΥΡΟ στα κανάλια που δεν πήραν άδειες

Eρώτηση 55 βουλευτών της ΝΔ: «Γιατί επιλέξατε διάτρητη διαδικασία για τις άδειες της TV;»

Η ανακοίνωση του STAR για τις τηλεοπτικές άδειες - Λειτουργεί νομίμως από το 1993

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top