Κατρούγκαλος: Θα μείνουν άνεργοι 1.000 εργαζόμενοι σε κανάλια αλλά… ας κάνουν ιστοσελίδες!

Ανακοίνωσε και πρόγραμμα επιδότησης για να προσλάβουν απολυμένους οι νέοι καναλάρχες-Πρώτη ανάρτηση:08/09/2016 13:50

Μόλις μέχρι χθες η κυβέρνηση – και μάλιστα δια στόματος Νίκου Παππά- έλεγε ότι στα κανάλια δεν θα υπάρξουν άνεργοι, καθώς οι περισσότεροι από τους εργαζομένους που απασχολούνται στα μέσα που θα πέσει «μαύρο», θα απορροφηθούν στα καινούργια κανάλια!

Σήμερα, ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος όχι μόνο παραδέχτηκε ότι θα υπάρξουν τελικά στρατιές ανέργων στα ΜΜΕ, αλλά σκέφτηκε και πως θα τους επιδοτήσει .

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Εργασίας μαζί με τον υπουργό Επικρατείας, παρουσιάσαν σε συνάντηση με τα προεδρεία της ΕΣΗΕΑ και της ΕΤΙΤΑ πρόγραμμα επιδότησης θέσεων εργασίας για όσους εργαζόμενους σε κανάλια μείνουν άνεργοι.

«Το θέμα της ιδιωτικής τηλεόρασης είναι ζήτημα καταρχήν εφαρμογής της νομιμότητας, αντιμετώπισης της διαπλοκής. Σε τελική ανάλυση θέμα δημοκρατίας. Θέλουμε όμως και κανένας εργαζόμενος στα Μέσα αυτά να μη χάσει τη θέση του, να μη γίνει άνεργος. Γι’ αυτό τον σκοπό είχαμε μια συνάντηση σε πολύ θετικό κλίμα που κατέληξε σε μια καταρχήν συμφωνία, με τους εκπροσώπους των δημοσιογράφων και των τεχνικών» είπε ο κ. Κατρούγκαλος.

Αυτό περιλαμβάνει επιδότηση θέσεων εργασίας με επιταγή επανένταξης για τα κανάλια των νέων καναλαρχών και το άλλο χρηματοδότηση για τη δημιουργία ιστοσελίδας από το ταμείο για μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Όσον αφορά το πρόγραμμα επιδότησης εργασίας, θα έχει διάρκεια 24 μηνών και θα προβλέπει ότι δεν θα μπορούν να απολυθούν οι δημοσιογράφοι κατά το διάστημα αυτό.

«Η δέσμευση μας ήταν και παραμένει κανένας να μην βρ��θεί άνεργος τώρα με την επαναφορά της νομιμότητας στα κανάλια» τόνισε ο κ. Κατρούγκαλος, ο οποίος εμμέσως αλλά πολύ σαφώς παραδέχθηκε ότι θα μείνουν άνεργοι 1.000 εργαζόμενοι σε τηλεοπτικούς σταθμούς.

«Αυτή τη στιγμή οι εργαζόμενοι στα κανάλια είναι 2.600. Έχουμε σκοπό να περιφρουρήσουμε τις θέσεις εργασίας όσο μπορούμε. Η βασική παρέμβασή μας ήταν να αυξηθεί ο αριθμός των εργαζομένων στα κανάλια από 200 σε 400» είπε ο υπουργός Εργασίας, ο οποίος πρότεινε στα κανάλι που δεν πήραν άδεια να εκπέμψουν συνδρομητικά: «Αντίθετα με ό,τι διαδίδεται, η μη αδειοδότηση σημαίνει αδυναμία εκπομπής μέσω της Digea, δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί ένα κανάλι να εκπέμψει συνδρομητικά».

«Τα προγράμματα θα επιδοτήσουν θέσεις εργασίας ώστε να μη μείνει ούτε ένας άνθρωπος άνεργος εξαιτίας της αλλαγής αυτής στο τηλεοπτικό τοπίο» διευκρίνισε ο κ. Κατρούγκαλος, ο οποίος παρέπεμψε στον κ. Παππά για το ζήτημα των θεμάτικών αδειών.

Δείτε ακόμη:

Παππάς: Θ’ αργήσουν οι θεματικές άδειες – Πόθεν έσχες μόνο για την α’ δόση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top