ΔΝΤ: «Το 2017 ενδεχομένως η συμφωνία για το ελληνικό χρέος»

Πιέζει για υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων

ΔΝΤ: «Το 2017 ενδεχομένως η συμφωνία για το ελληνικό χρέος»

​Υπομονή συνιστούν πηγές του ΔΝΤ, μιλώντας στον ανταποκριτή του Star στην Ουάσιγκτον, Δ. Σουλτογιάννη, όσον αφορά στο θέμα της δεύτερη αξιολόγησης, υπογραμμίζοντας ότι το θέμα δεν είναι να κλείνουν οι αξιολογήσεις, αλλά να συμβαδίζουν με όσα έχει συμφωνήσει η ελληνική κυβέρνηση με τους δανειστές της, δηλαδή την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων.

Οι ίδιες πηγές αποκαλύπτουν μάλιστα ότι τρία είναι τα βασικά αγκάθια για το ΔΝΤ, ώστε να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση, οι αποκρατικοποιήσει και ο τρόπος με τον οποίο προωθούνται, οι στόχοι της Αθήνας για τα έσοδα και τα πρωτογενή πλεονάσματα.

Εκτιμούν ακόμα ότι η ελληνική κυβέρνηση θα αναγκαστεί να πάρει πρόσθετα μέτρα διότι αλλιώς δε θα μπορέσει να είναι συνεπής απέναντι στις δημοσιονομικές δεσμεύσεις του με τους Ευρωπαίους.

Όσον αφορά στο χρέος τονίζουν ότι δε θα υπάρξει συμφωνία μέχρι το τέλος του έτους, ενώ κύκλοι της Ντ. Βελκουλέσκου σημειώνουν ότι η σκληρή κυρία του ΔΝΤ έρχεται στην Αθήνα για να πιέσει κυρίως για τα εργασιακά και τις περικοπές στις κοινωνικές δαπάνες.

Είναι προφανές λοιπόν ότι το ΔΝΤ δε βιάζεται να κλείσει η αξιολόγηση, επιδιώκοντας να αποφύγει να πέσει και πάλι στον λάκκο των λαθών που το ίδιο δημιούργησε στο παρελθόν.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top