Η «πρώτη φορά… παραδοχή» από τον Κατρούγκαλο για μειώσεις στις επικουρικές μέχρι 40%

Κ. Μακρή: Έρχεται «αγριεμένη» η τρόικα και απειλεί με επέκταση του 3,5% τυ πλεονάσματος μέχρι το 2020!

Το γεγονός ότι για πρώτη φορά σήμερα ο αρμόδιος υπουργός Εργασίας παραδέχθηκε ότι οι περικοπές στις επικουρικές συντάξεις θα ξεπεράσουν το 40% σχολίασε η Κάτια Μακρή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με την Μάρα Ζαχαρέα. «Κάλλιο αργά παρά ποτέ» σχολίασε όσον αφορά την παραδοχή – επιτέλους - του κ. Κατρούγκαλου η Κ. Μακρή, αλλά συμπλήρωσε ότι δεν ισχύει αυτό βέβαια όσον αφορά την ουσία του ζητήματος.
Είχε προηγηθεί η περικοπή του ΕΚΑΣ σε 90.000 συνταξιούχους και ακολουθεί η περικοπή του σε άλλους 200.000 από την 1η Ιανουαρίου του 2017. Σε αυτούς τους αριθμούς προστίθενται όμως και άλλοι 200.000 συνταξιούχοι, στους οποίους άλλα είχαν τάξει και άλλα είδαν στα ΑΤΜ να γίνονται!
Όπως διευκρίνισε μάλιστα η Κ. Μακρή, η περικοπή κατά 40% των επικουρικών συντάξεων φτάνει και στο 50% σε πολύσυγκεκριμένες περιπτώσεις, όπως για παράδειγμα στους τραπεζοϋπάλληλους και άλλα «ευγενή» ταμεία. Όπως πρόσθεσε, πρόκειται για ένα πρωτοφανές μπαράζ μειώσεων στις συντάξεις, παρότι ο υπουργός Εργασίας είχε ισχυρισθεί στη Βουλή ότι στις επικουρικές οι μειώσεις δεν θα ξεπερνούσαν το 10% ή το 20% το πολύ. Οι βουλευτές της αντιπολίτευσης προειδοποιούσαν τότε ότι οι συγκεκριμένες ρυθμίσεις θα οδηγούσαν σε ολέθρια αποτελέσματα, αλλά ο κ. Κατρούγκαλος μιλούσε τότε για «καταστροφολογία»!
«Δυστυχώς σήμερα καταλαβαίνει πλέον και ο ίδιος, ότι δεν είναι οι άλλοι καταστροφολόγοι, αλλά η δική του πολιτική που είναι καταστροφική» τόνισε η Κάτια Μακρή., η οποία σχολίασε ότι η επιστολή Κατρούγκαλου στους συνταξιούχους, όπως είπε σήμερα ότι θα πράξει, μοιάζει με "τρολάρισμα". Το ακόμη πιο εξοργιστικό βέβαια είναι ότι στις επικουρικές δεν μιλάμε για χρήματα που συνεισέφερε το Δημόσιο, αλλά για ασφαλιστικές εισφορές που κατέβαλλαν αποκλειστικά εργαζόμενοι και εργοδότες!
Η τρόικα μάλιστα έρχεται αγριεμένη και όπως αποκάλυψε η δημοσιογράρφος, περιμένει να δει τον προϋπολογισμό με δυσθεώρητα πλεονάσματ 3,5 %, όχι μόνο μέχρι το 2018, αλλά μέχρι το… 2020, απορρίπτοντας τις προτάσεις της κυβέρνησης. Δηλαδή «κλάφτα Χαράλαμπε» και ενώ ετοιμάζεται και ο «κόφτης»...
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top