Δεύτερη διάψευση για το "Ταμείο Κρίσεων της Ευρωζώνης"-Με ειρωνεία το σχόλιο Σχοινά

Τι μεταδίδει ο ανταποκριτής του Star, στις Βρυξέλλες Θάνος Αθανασίου

Δεύτερη διάψευση για το "Ταμείο Κρίσεων της Ευρωζώνης"-Με ειρωνεία το σχόλιο Σχοινά

​Την αντίδραση της Κομισιόν προκάλεσε το δημοσίευμα του Reuters, το οποίο υποστήριζε ότι στο Eurogroup της Παρασκευής θα συζητηθεί η δημιουργία ενός ταμείου της Ευρωζώνης, που θα βοηθήσει στη θωράκισή της από χρηματοπιστωτικά σοκ.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διέψευσε το δημοσίευμα, ενώ ανώτερος αξιωματούχος της είπε πως «η διαρροή περί ταμείου κρίσεων στην ευρωζώνη ήταν κάποια ακαδημαϊκή πρόταση, ανάμεσα σε πολλές, δεκάδες άλλες, χωρίς καμία άλλη σημασία». Επιπλέον, ενημέρωσε πως τα κράτη-μέλη της ευρωζώνης και οι θεσμοί προσανατολίζονται πολύ περισσότερο στη δημιουργία προϋπολογισμού της ευρωζώνης, στα πλαίσια του κοινοτικού προϋπολογισμού.

Το μεσημέρι της Τετάρτης, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς, μιλώντας κατά την καθιερωμένη ενημέρωση του στους δημοσιογράφους, όταν ρωτήθηκε για το ταμείο κρίσεων στην ευρωζώνη, αρνήθηκε να δώσει απάντηση και με ειρωνικό τρόπο έστρεψε αλλού την κουβέντα, θέλοντας να δείξει ότι δεν υπάρχουν αυτά που γράφει το Reuters στην ατζέντα της επερχόμενης συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης.

720_7412a787f446ccd6e28f912d5d73afea.jpg
M.Σχοινάς

«Όποιος θέλει να μάθει τι πιστεύουμε για τις προτάσεις για την ολοκλήρωση της ευρωζώνης, ας κάτσει να διαβάσει την ��κθεση των πέντε προέδρων». Αυτό απάντησε ο κύριος Σχοινάς, συμφωνα με τον ανταποκριτή του Star στις Βρυξέλλες, Θάνο Αθανασίου.

Ο κ.Σχοινάς έκανε λόγο για «μια συζήτηση που παρακολουθούμε με ενδιαφέρον», απομειώνοντας εμφανώς τη βαρύτητα του συγκεκριμένου εγγράφου και ουσιαστικά έδειξε προς την πραγματικά σοβαρή συζήτηση, αυτή δηλαδή που δέχονται ο Πρόεδρος της ΕΚΤ, Μ.Ντράγκι, του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, της Κομισιόν Ζ.Κ.Γιούνκερ , του Ευρωκοινοβουλίου Μ.Σούλτς και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντ.Τούσκ.

Δείτε επίσης:

ΒΟΜΒΑ από Reuters: Ετοιμάζουν ευρωπαϊκό «ΔΝΤ»- ΔΕΙΤΕ πως θα λειτουργεί

Διαψεύδει κατηγορηματικά η Κομισιόν τα περί ευρωπαϊκού ΔΝΤ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top