Ποιες εξαγγελίες ετοιμάζει ο Τσίπρας για τη ΔΕΘ

Εργαζόμενους και συνδικάτα θα βρει μπροστά του ο πρωθυπουργός

Φτωχό θα είναι φέτος το «καλάθι» του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ. Eργαζόμενοι και συνδικάτα ετοιμάζουν ήδη «θερμή» υποδοχή και δυναμικές κινητοποιήσεις, ενώ η Αστυνομία παίρνει αυξημένα μέτρα ασφαλείας, περισσότερα από κάθε άλλη φορά.
Οι κινητοποιήσεις ξεκίνησαν με ένα τεράστιο πανό διαμαρτυρίας που κρέμασε το ΠΑΜΕ στο Λευκό Πύργο. Ο Πρωθυπουργός συναντήθηκε σήμερα με κορυφαίους υπουργούς στο Μέγαρο Μαξίμου και εξέτασαν ποιες εξαγγελίες μπορεί να κάνει, ως απάντηση στο κύμα δυσαρέσκειας.
Στο πλαίσιο αυτό εξετάζεται:
-Ενίσχυση ασθενέστερων με έσοδα από τηλεοπτικές άδειες, που αφορούν όμως μόνο την πρώτη δόση, η οποία δεν έχει καταβληθεί ακόμη...
-Αναπλήρωση απωλειών δικαιούχων ΕΚΑΣ
-Νέες ρυθμίσεις για ληξιπρόθεσμες οφειλές
-Προσλήψεις σε Υγεία και Παιδεία.
Ενδεικτικό του πόσο υπολογίζει ο Αλέξης Τσίπρας τις τηλεοπτικές άδειες στο πεδίο των εντυπώσεων είναι το ότι σήμερα την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου πέρασαν ο Νίκος Παππάς, ο Λευτέρης Κρέτσος, αλλά και ο νομικός σύμβουλος της Κυβέρνησης Γιάννης Ματζουράνης.
Στην Κυβέρνηση πάντως ακόμα αναζητούν ισοδύναμα για τα ειδικά μισθολόγια, με τον Πάνο Καμμένο να διαβεβαιώνει:
«Δεν θα επιτρέψουμε καμία πλέον περικοπή στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας και θα πράξουμε όλα τα δέοντα για να αποκατ��σταθεί η συνταγματική τάξη και να εφαρμοστεί η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας σε σχέση με το μισθολογικό των Ενόπλων Δυνάμεων».
Ο Πάνος Σκουρλέτης προς το παρόν απορρίπτει την επίσπευση της λεγόμενης εξίσωσης του φόρου στα καύσιμα: «Είναι κάτι που θα αποφασιστεί τελευταία στιγμή. Τώρα που μιλάμε δεν είναι στο τραπέζι».
«Τη φετινή ΔΕΘ του κ. Τσίπρα θα σκεπάζουν τα μαύρα σύννεφα της οικονομίας παρέα με το μαύρο στο πρόγραμμα τηλεοπτικών καναλιών» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Ποτάμι. Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top