ΣΥΓΚΙΝΗΣΕ ο επικήδειος που εκφώνησε ο Θεοδωράκης για τον Βέλιο - Τι είπε στα παιδιά του

Πλήθος κόσμου είπε το τελευταίο αντίο στον δημοσιογράφο-Το star.gr ήταν εκεί

ΣΥΓΚΙΝΗΣΕ ο επικήδειος που εκφώνησε ο Θεοδωράκης για τον Βέλιο - Τι είπε στα παιδιά του

​Μέσα σε βαρύ κλίμα και κάτω από έναν συννεφιασμένο ουρανό τελέστηκε το μεσημέρι της Τρίτης, η κηδεία του Αλέξανδρου Βέλιου, ο οποίος έπασχε από καρκίνο και έφυγε από την ζωή του στα 63του χρόνια, με μη υποβοηθούμενη ευθανασία στο σπίτι του, στον Γέρακα.

Όπως αναλυτικά μεταδώσαμε νωρίτερα στο star.gr, όλα στο τελευταίο αντίο του δημοσιογράφου έγιναν όπως τα είχε ζητήσει ο ίδιος.

Κόσμος, λουλούδια, στεφάνια, ένα ξύλινο φέρετρο και πολλοί πολιτικοί "πλημμύρισαν" το Α'Νεκροταφείο της Αθήνας. Εκατοντάδες άνθρωποι ήταν εκεί για να αποχαιρετήσουν για πάντα τον Αλέξανδρο Βέλιο και να ακούσουν για μια ακόμη φορά από τους συγγενείς του δημοσιογράφου, την μεγάλη επιθυμία του να αλλάξει ο νόμος για την ευθανασία.

Ένας από τους ανθρώπους που εκφώνησε επικήδειο λόγο ήταν και ο επικεφαλής του ΠΟΤΑΜΙΟΥ, Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος έδωσε μεταξύ άλλων την δέσμευση να αγωνιστεί για να αλλάξει η νομοθεσία για την ευθανασία. Με πολύ συγκινητικά λόγια αναφέρθηκε στην ζωή και το έργο του Αλέξανδρου Βέλιου, ενώ ιδιαίτερη αίσθηση έκανε ο γνωστός πολιτικός όταν δημόσια απευθύνθηκε στα παιδιά του δημοσιογράφου, ένα αγόρι 21 ετών και ένα κοριτσάκι 6,5 ετών, το οποίο απέκτησε με την Νάντια Γερολυμάτου.

«Θέλω να πω στα παιδιά του, ότι ο πατέρας τους υπήρξε ένας πρωτοπόρος. Ο πατέρας τους υπήρξε ένας αριστοκράτης της δημοσιογραφίας, με την έννοια της διαχρονικότητας και της ευγένειας. Και να γνωρίζουν ότι στα βήματα τους εκεί έξω, τα ��πόμενα χρόνια θα μπορούν να στηριχτούν στους χιλιάδες φίλους που είχε ο Αλέξανδρος. Καλό Ταξίδι», είπε μεταξύ άλλων ο επικεφαλής του ΠΟΤΑΜΙΟΥ.

Ρεπορτάζ: Σοφία Βάγκα

Επιμέλεια: Άννα Σταματιάδου

Δείτε επίσης:

Έφυγε στους ουρανούς με την πένα του ο Αλ.Βέλιος:Όλα έγιναν όπως τα ζήτησε στην κηδεία του-ΦΩΤΟ

Το star.gr στην κηδεία του Αλέξανδρου Βέλιου-Όσοι αγάπησε είναι εκεί για το τελευταίο αντίο

Τα τελευταία λόγια του Αλέξανδρου Βέλιου για τη γυναίκα του - Ήταν δίπλα του μέχρι τέλους!

Η Ν.Γερολυμάτου κρατώντας σφιχτά την κόρη της αποχαιρετά τον άντρα της ζωής της Α.Βέλιο-ΦΩΤΟ

Αλέξανδρος Βέλιος 4 μέρες πριν πεθάνει: «Βιάζομαι να φύγω! Ο θάνατος δεν είναι τίποτα»

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top