Ρήγας: Κακόβουλη η πληροφορία για πρόβλημα στην εκταμίευση της δόσης των 2,8 δις ευρώ

Παρά τα μηνύματα της Κομισιόν - Επιμένει ότι θα δοθούν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες τα χρήματα από τις τηλεοπτικές άδειες

«Το υπουργείο Οικονομικών διαβεβαιώνει πως η διαδικασία προχωράει χωρίς κανένα πρόβλημα, αφού έχουν υλοποιηθεί όλα σχεδόν τα προαπαιτούμενα και απομένει να επιλυθούν μερικές τεχνικές λεπτομέρειες για να πάρουμε το πράσινο φως» ανέφερε ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Ρήγας, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Real Fm, χαρακτηρίζοντας, είτε κακόβουλη είτε λανθασμένη, όποια πληροφόρηση περί προβλη��άτων στην εκταμίευση της υποδόσης των 2,8 δισ. ευρώ, παρότι πρόκειται για σαφέστατο μήνυμα από τις Βρυξέλλες προς την ελληνική πλευρά , λόγω της αδράνειας στην υλοποίηση των προαπαιτούμενων (με ελάχιστες εξαιρέσεις).
Διατυπώνοντας τις προσδοκίες του από την επερχόμενη Διάσκεψη Μεσογειακών Χωρών, δήλωσε βέβαιος «πως θα υπάρξει σύμπνοια για την ανατροπή της πιεστικής λιτότητας και των δημοσιονομικών περιορισμών που εφαρμόζονται τα τελευταία χρόνια». «Στόχος και ελπίδα μας» τόνισε, «είναι ένα κοινό μέτωπο, μια ταύτιση απόψεων μεταξύ των χωρών του Νότου, που θα είναι ικανή να ανατρέψει τις ισορροπίες και στην Σύνοδο Κορυφής της Μπρατισλάβας».
Απαντώντας σχετικά με τη φημολογία πως θα μπλοκαριστεί από τους δανειστές η αξιοποίηση των χρημάτων των τηλεοπτικών αδειών, για την ενίσχυση των ευπαθών ομάδων, ο κ. Ρήγας τόνισε ότι «είναι στην απόλυτη δικαιοδοσία της κυβέρνησης να τα αξιοποιήσει προς ενίσχυση των ευπαθών ομάδων, όπως έχει ήδη εξαγγείλει ο πρωθυπουργός» και εξέφρασε την πεποίθηση ότι στην επερχόμενη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός θα αναφερθεί πιο συγκ��κριμένα στα μέτρα ενίσχυσης που πρόκειται να εφαρμοστούν.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top