Politico: Τσίπρας, ο άνθρωπος των αποδράσεων!

«Πριν από έναν χρόνο, πέτυχε μια από τις πιο απίθανες εκλογικές νίκες. Τώρα, μοιάζει λιγότερο ανίκητος»

Politico: Τσίπρας, ο άνθρωπος των αποδράσεων!

Ως τον «άνθρωπο των αποδράσεων» περιγράφει τον Αλέξη Τσίπρα το Politico σε άρθρο του στο οποίο κάνει μία αναδρομή της μέχρι σήμερα πολιτικής του πορείας.

«Πριν από έναν χρόνο, ο Αλέξης Τσίπρας, πέτυχε μια από τις πιο απίθανες εκλογικές νίκες. Τώρα, μοιάζει λιγότερο ανίκητος» τονίζει το πολιτικό περιοδικό, το οποίο στέκεται ιδιαίτερα στη Σύνοδο των Ηγετών του Νότου που είναι προγραμματισμένη για τις 9 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα.

Όπως αναφέρει το Politico, ο στόχος της Συνόδου είναι διττός: αφενός η δημιουργία ενός μετώπου του Νότου απέναντι σε κρίσιμα ζητήματα όπως η κρίση και το προσφυγικό και αφετέρου να δείξει ο Τσίπρας ότι έχει ακόμη διεθνή επιρροή.

«Οι φήμες για πρόωρες εκλογές κυκλοφορούν έντονα. Και ο ηγέτης της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, εμφανίζεται βέβαιος ότι θα νικήσει τον Τσίπρα και θα “καθαιρέσει” το νεότερο πρωθυπουργό της σύγχρονης Ελλάδας. Πως άλλαξαν τα πράγματα. Πέρυσι το καλοκαίρι, μετά από έξι μήνες χαοτικών διαπραγματεύσεων με τους δανειστές της Ελλάδας ο Τσίπρας κατάφερε να επιβιώσει όπως κανένας άλλος πολιτικός στην πρόσφατη ιστορία» τονίζει το Politico, επισημαίνοντας πως η θέση του Τσίπρα μοιάζει όντως επισφαλής καθώς «οι πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ στο εσωτερικό είναι υπό κατάρρευση, το κόμμα είναι πίσω στις δημοσκοπήσεις και η δημοφιλία του ίδιου του Τσίπρα είναι πολύ χαμηλή».

Untitledτττ.jpg
Ωστόσο, το περιοδικό σπεύδει να υπενθυμίσει πως ο πρωθυπουργός «δεν είναι εύκολο να ταρακουνηθεί» και προσθέτει την άποψη ενός Έλληνα επικοινωνιολόγου: «Είναι “κτήνος”. Η πολιτική που μπορεί να κάνει είναι συγκρουσιακή. Δεν μπορεί να παράξει πολιτική, δεν τον ενδιαφέρει, βαριέται. Στόχος του είναι να κερδίζει τις εκλογές. Δώστε του ένα βάθρο, ένα αμφιθέατρο. Νίκη ή ήττα. Εκεί είναι ασταμάτητος».

Το άρθρο καταλήγει γράφοντας ότι το πόσο θα κρατήσει θα εξαρτηθεί από το πώς η Ευρώπη θα επιλέξει να φερθεί στην Ελλάδα μέσω της αξιολόγησης και τονίζει πως «οι επόμενοι μήνες θα φέρουν μόνο άσχημα νέα για την κυβέρνηση και τους πολίτες της Ελλάδας».

«Είναι ακόμα άγνωστο αν το “Χρυσό Παιδί” της Αριστεράς θα καταφέρει να εξαντλήσει την τετραετία ή θα αναγκαστεί να βγει στους δρόμους εξαιτίας πρόωρων εκλογών. Στο κοινοβούλιο είναι η ήρεμη δύναμη. Αλλά αν αναγκαστεί να επιστρέψει στην αντιπολίτευση, μπορεί και να επιστρέψει στο πρόσφατο παρελθόν του. Ένα πράγμα είναι σίγουρο, το μέλλον της ελληνικής πολιτικής ανήκει στον Αλέξη Τσίπρα. Είτε από την θέση του πρωθυπουργού, είτε όχι δεν έχει να πάει πουθενά» καταλήγει το πολιτικό περιοδικό.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top