Δέκα μονάδες μπροστά η ΝΔ σε νέα δημοσκόπηση- Δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός ο Μητσοτάκης

Σε χαμηλά επίπεδα βρίσκεται η συσπείρωση των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ

​Μεγάλο προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, τόσο στην πρόθεση ψήφου, όσο και στην παράσταση νίκης καταγράφεται σε δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για την τηλεόραση του SKAI. Δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός εμφανίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Χωρίς προσδοκίες από τη φετινή ΔΕΘ εμφανίζονται οι πολίτες.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία λαμβάνει 27,5% (28,5% στην τελευταία μέτρηση του ΠΑΜΑΚ), ο ΣΥΡΙΖΑ 17,5% (17%), δηλαδή προβάδισμα 10%, ενώ ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 7,5% (8%), η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 5,5% (4,5%), το με ΚΚΕ 5,5% (6%), η Ένωση Κεντρώων με 3,5% (3%), οι ΑΝΕΛ με 2% (2%), το Ποτάμι και η Λαϊκή Ενότητα με 1,5% (1,5% και τα δύο κόμματα στην τελευταία μέτρηση). Στο 28% η αδιευκρίνιστη ψήφος.

Σε χαμηλά επίπεδα βρίσκεται η συσπείρωση των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, και συγκεκριμένα στο 43,5%. Το 23% των ψηφοφόρων του κυβερνώντος κόμματος στρέφεται προς το λευκό/άκυρο, το 12% στην αδιευκρίνιστη ψήφο, ενώ το 6% μετακινείται προς τη Νέα Δημοκρατία.

Αντίθετα, η συσπείρωση της ΝΔ διαμορφώνεται σε υψηλά επίπεδα και συγκεκριμένα στο 81,5%. Από τους ψηφοφόρους της, το 7% μετακινείται προς το άκυρο/λευκό, το 5% προς την αδιευκρίνιστη ψήφο και το 6,5% προς τα υπόλοιπα κόμματα. Στην παράσταση νίκης η Νέα Δημοκρατία καταγράφει μεγάλο προβάδισμα συγκεντρώνοντας 52,5% έναντι 18,5% του ΣΥΡΙΖΑ.

Ποια η γνώμη των πολιτών στα θέματα επικαιρότητας

Συνολικά, το 88,5% των ερωτηθέντων απαντά πως δεν είναι ικανοποιημένο από τις επιδόσεις της κυβέρνησης, ενώ μόλις το 6,5% εμφανίζεται ικανοποιημένο.

Κατά τα άλλα, το 64% των ερωτηθέντων εκτιμά πως ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες υποκρύπτει πολιτικές σκοπιμότητες, τη ώρα που το 22% εκτιμά πως η κυβέρνηση επιχείρησε να θέσει κανόνες διαφάνειας στο τηλεοπτικό τοπίο, ενώ το 14% δεν σχολιάζει το ��ήτημα.

Την ίδια ώρα το 66% εκφράζει τη διαφωνία του με τον τρόπο που η κυβέρνηση διαχειρίζεται το προσφυγικό, το 20% συμφωνεί, ενώ το 13% απαντά πως ούτε συμφωνεί, ούτε διαφωνεί.

Παράλληλα, χωρίς π��οσδοκίες εμφανίζεται η μεγάλη πλειοψηφία των ερωτηθέντων σχετικά με το ποιος από τον Αλέξη Τσίπρα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη θα παρουσιάσει το πιο αξιόπιστο πρόγραμμα για το μέλλον της χώρας στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Σε αυτό το πλαίσιο, το 57% απαντά «κανένας από τους δύο», το 20% εκτιμά πως κάτι τέτοιο θα κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και το 13% ο Αλέξης Τσίπρας.

Τέλος, δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός εμφανίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 22% θετικές γνώμες (36,5% αρνητικές). Ακολουθούν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με 19% θετικές γνώμες (58,5% αρνητικές), ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 16% θετικές γνώμες (41% αρνητικές), ο Σταύρος Θεοδωράκης με 14,5% θετικές γνώμες (50,5% αρνητικές), ο Βασίλης Λεβέντης με 13% (53% αρνητικές), η Φώφη Γεννηματά με 12,5% θετικές γνώμες (48,5% αρνητικές), ο Πάνος Καμμένος με 7,5% θετικές γνώμες (69% αρνητικές) και ο Νίκος Μιχαλολιάκος με 4,5% θετικές γνώμες (78% αρνητικές).

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top