Η εκταμίευση των 2,8 δις ευρώ «κόλλησε» γιατί η κυβέρνηση εκπλήρωσε μόνο δύο προαπαιτούμενα!

Τι μεταδίδει για τη σύνοδο του Eurogroup στις 9/9 ο ανταποκριτής του Star στις Βρυξέλλες Θάνος Αθανασίου.

Δεν αναμένεται να δώσει το πράσινο φως για να εκταμιευθεί η δόση των 2,8 δις ευρώ το Eurogroup στην επερχόμενη συνεδρίασή του, στις 9 Σεπτεμβρίου, καθώς δεν έχουν εκπληρωθεί τα προαπαιτούμενα.
Όπως ανέφερε ο ανταποκριτής του Star στις Βρυξέλλες Θάνος Αθανασίου, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με την Μάρα Ζαχαρέα, κοινοτικός αξιωματούχος τόνιζε σήμερα ότι μόνο δύο από τα προαπαιτούμενα έχουν εκπληρωθεί και τα υπόλοιπα είναι στο «περίμενε», με αποτέλεσμα να μην αναμένεται να εγκριθεί στο Eurogroup της Μπρατισλάβας η εκταμίευση της δόσης.
Και αυτό παρότι τα 2,8 δις ευρώ είχε ανακοινωθεί από την προηγούμενη συνεδρίαση του Eurogroup ήδη, ότι μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου θα είχαν εκταμιευθεί!
Όπως φαίνεται, η ελληνική κυβέρνηση δεν αξιοποίησε το διάστημα του καλοκαιριού για να τακτοποιήσει τις εκκρεμότ��τες. Για παράδειγμα, οι δανειστές θεωρούν ακατανόητο το γεγονός ότι δεν έχει διορισθεί ακόμα εποπτικό συμβούλιο των αποκρατικοποιήσεων, ενώ απορούν γιατί δεν έχουν γίνει οι αλλαγές στον τομέα της ενέργειας.
Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι δεν υπάρχει περίπτωση να αλλάξει ο όρος για πλεόνασμα ύψους 3,5% του ΑΕΠ και υπενθυμίζουν ότι η όποια συζήτηση για το χρέος θα γίνει στην ώρα της, δηλαδή στο τέλος του προγράμματος, το οποίο πάντως δεν περιλαμβανόταν στην ατζέντα.
Μυστήριο παραμένει το πότε θα έλθει η τρόικα στην Αθήνα, καθώς στις 12/9 έχει επιβεβαιωθεί ότι θα έρθει το κλιμάκιο του ΔΝΤ, χωρίς να υπάρχει ενημέρωση για το κλιμάκιο του συνόλου των δανειστών.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top