Τρέχει και δεν φτάνει η κυβέρνηση για τα ειδικά μισθολόγια- Ποιες αλλαγές «κλείδωσαν»

Συγκέντρωση ένστολων συνδικαλιστών στο Συμβούλιο της Επικρατείας

Πονοκέφαλο στην κυβέρνηση προκαλούν οι κινητοποιήσεις των ενστόλων, οι οποίοι ζητούν να υλοποιηθεί η απόφαση του Συμβούλιου της Επικρατείας, για επιστροφή των αναδρομικών τους από το 2012. Την ίδια ώρα όμως, κινδυνεύουν και οι αποδοχές συνολικά των ειδικών μισθολογίων.
Με το σύνθημα «ως εδώ», ένστολοι συνδικαλιστές έκαναν το πρωΐ παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας, με αίτημα να εφαρμοστεί η δικαστική απόφαση του '14, να τους επιστραφούν αναδρομικά, τα χρήματα που τους οφείλονται από τις περικοπές του '12.
Η τότε κυβέρνηση Σαμαρά απέδωσε προεκλογικά το 50% των αποδοχών των ενστόλων που είχαν περικοπεί και τώρα οι ίδιοι ζητούν την επιστροφή και του υπόλοιπου ποσού.
«Πρέπει να εφαρμοστεί η απόφαση της δικαιοσύνης που επιβάλλει επαναφορά των αποδοχών μας στο ύψος του 2012 και να επιστραφούν τα χρήματά μας. Ούτε ευρώ να μην κοπεί» δήλωσε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων Γιώργος Γερακαράκος, ενώ ο Γιάννης Σταμούλης, Πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος τόνισε: «Να σώσουμε τώρα από τις φλόγες τα δικά μας σπιτικά. Μεγάλο όπλο μας η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας».
Από του Πυροσβέστες επίσης, ο Δημήτρης Σταθόπουλος, Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πυροσβεστών, ανέφερε ότι η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας είναι «ύμνος για τους ένστολους».
«Οι αμοιβές των νοσοκομειακών γιατρών έχουν ήδη φτάσει σε εξευτελιστικά επίπεδα» δήλωσε ο Πάνος Παπανικολάου, Γενικός Γραμματέας της ΟΕΝΓΕ.
Σε συνάντηση που είχαν με τον αναπληρωτή υπουργό Δημόσιας Τάξης, οι ένστολοι που εκπροσωπούν 55.000 συναδέλφους τους, απέρριψαν κάθε συζήτηση για το ενιαίο μισθολόγιο, αν πρώτα δεν τους επιστραφούν τα ποσά των περικοπών.
Η κυβέρνηση τρέχει και δεν φτάνει για να εξασφαλίσει ως τα τέλη Σεπτεμβρίου, δημοσιονομικά ισοδύναμα ύψους 180 εκατομμυρίων ευρώ, προκειμένου να μην παγώσουν για μια διετία οι αμοιβές και οι προαγωγές των 188. 000 εργαζομένων στο Δημόσιο που αμείβονται με τα ειδικά μισθολόγια.
Σε συνεδρίαση του κυβερνητικού συμβουλίου διοικητικής μεταρρύθμισης υπό τον πρωθυπουργό, σύμφωνα με πληροφορίες, κλείδωσαν οι βασικές αλλαγές, όπως:
-Τα 23 ειδικά μισθολόγια θα μειωθούν σε 8
- Τα ειδικά επιδόματα θα ενσωματωθούν στο βασικό μισθό, και θα διατηρηθούν τα τέσσερα που ισχύουν σε όλο το δημόσιο.
- Σχεδιάζεται κατάργηση του χρονοεπιδόματος.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Star, οι πιστωτές απορρίπτουν προτάσεις για δημοσιονομικά ισοδύναμα, από περικοπές στα εξοπλιστικά προγράμματα, διότι θεωρούν ότι αυτό θα συμβεί μία φορά και δεν έχει μόνιμο χαρακτήρα.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top