Παππάς: Κροκοδείλια τα δάκρυα για τους εργαζόμενους των καναλιών

«Η κυβέρνηση προστατεύει τις θέσεις εργασίας με τα ελάχιστα όρια απασχόλησης»

Παππάς: Κροκοδείλια τα δάκρυα για τους εργαζόμενους των καναλιών

«Οι καναλάρχες που σήμερα έχουν συμφωνήσει να έχουν τουλάχιστον 400 εργαζόμενους, το προηγούμενο διάστημα ήταν ενάντιοι στο όριο αυτό και θεωρούσαν ότι “καταστρατηγείται το διευθυντικό δικαίωμα”, προωθώντας απολύσεις, ελαστική εργασία και καθυστερήσεις στην καταβολή μισθών» τόνισε ο Νίκος Παππάς, μιλώντας «Στο Κόκκινο».

Ο υπουργός Επικρατείας υπογράμμισε πως η παρέμβαση της κυβέρνησης στο τηλεοπτικό τοπίο θα βάλει φρένο στην ανεργία και πρόσθεσε: «Υφιστάμεθα επιθέσεις ανοίκειες, όταν θίγονται επιχειρηματικά συμφέροντα, βάζουν ως ασπίδα τους εργαζόμενους».

«Είναι πολλά τα κροκοδείλια δάκρυα για τους εργαζόμενους. Είναι εξοργιστικό το φαινόμενο, όταν προέρχονται από κόμματα που με ευκολία και παρανόμως πέταξαν στο δρόμο 2.000 εργαζόμενους της ΕΡΤ. Τόσο καιρό σιωπούσαν, ή ακόμη και χαίρονταν, ενώ δεν έκαναν τίποτε όταν έκλεινε π.χ. το Alter, όταν έκλεινε η Ελευθεροτυπία, όταν μειωνόταν η απασχόληση στον κλάδο κατά 30%-40%, όταν στο Mega οι εργαζόμενοι είχαν φτάσει να είναι πέντε μήνες απλήρωτοι» είπε με αιχμές κατά της ΝΔ ο κ. Παππάς.

«Η παρέμβαση της κυβέρνησης θέτει τα ελάχιστα όρια απασχόλησης και έτσι προστατεύει τις θέσεις εργασίας στα κανάλια, καθώς γίνεται μετάβαση σε βιώσιμα σχήματα, κάτι που θα θωρακιστεί ��εραιτέρω και με τις επόμενες παρεμβάσεις» πρόσθεσε ο υπουργός Επικρατείας.

Τέλος, ο κ. Παππάς τόνισε πως οι εργαζόμενοι που απασχολούνται αυτή τη στιγμή στον τηλεοπτικό κλάδο, αν εξαιρεθεί το Mega (για το οποίο –όπως είπε- έχουν την ευθύνη οι μέτοχοί του), ανέρχονται σε 2.000.

«Για τα τέσσερα αδειοδοτημένα πλέον κανάλια, ο νέος νόμος προβλέπει τουλάχιστον 400 άτομα με κανονικές συμβάσεις (σ.σ. δηλαδή τουλάχιστον 1.600 άτομα συνολικά) και θα είναι παραπάνω» κατέληξε ο υπουργός Επικρατείας, υπογραμμίζοντας πως αν ο όρος αυτός ή κάποιος άλλος όρος σχετικά με τον τεχνολογικό εξοπλισμό και τις κτιριακές εγκαταστάσεις παραβιαστεί, θα ανακαλείται η άδεια.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top