Σκληρή απάντηση Μουζάλα σε ντε Μεζιέρ για πρόσφυγες: Δεν γίνονται δεκτές τέτοιες απόψεις!

«Δεν ανταποκρίνονται στη σημερινή πραγματικότητα οι δηλώσεις του» σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής

Σκληρή απάντηση Μουζάλα σε ντε Μεζιέρ για πρόσφυγες: Δεν γίνονται δεκτές τέτοιες απόψεις!

Σκληρή απάντηση στον Τόμας ντε Μεζιέρ για τις δηλώσεις του σχετικά με το ενδεχόμενο επαναπροώθησης προσφύγων και μεταναστών από τη Γερμανία στην Ελλάδα έδωσε ο Γιάννης Μουζάλας.

Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής έκανε λόγο για δηλώσεις «που δεν ανταποκρίνονται στη σημερινή πραγματικότητα και τις ανάγκες ��ης Ευρώπης».

Ο κ. Μουζάλας επισημαίνει ότι η τοποθέτηση του κ. ντε Μεζιέρ ανοίγει ζητήματα που «η ιστορία, ο χρόνος και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο έχουν αφήσει πίσω» και θυμίζει πως ήδη στην Επιτροπή γίνεται επεξεργασία του «Δουβλίνου» ώστε να επικαιροποιηθεί και να ανταποκρίνεται στις σημερινές ανάγκες της Ε.Ε.

«Δηλώσεις σαν αυτές που έγιναν δεν μπορούν να γίνονται δεκτές» ξεκαθαρίζει ο κ. Μουζάλας, υπογραμμίζοντας πως η Ελλάδα θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας λαμβάνοντας το δικό της μερίδιο ευθύνης αλλά παράλληλα απαιτεί να αναλάβει και η ΕΕ το δικό της μερίδιο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top