ΣΑΛΟΣ: Ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών θέλει να στείλει πίσω στην Ελλάδα πρόσφυγες

Κατηγορεί τη χώρα μας για τις αυξημένες ροές προσφύγων

​«Κάναμε πολλά στην Ευρώπη για να βελτιώσουμε την κατάσταση στην Ελλάδα. Αυτό πρέπει να έχει συνέπειες και να οδηγήσει στο να μπορούν να σταλούν πίσω στην Ελλάδα πρόσφυγες σύμφωνα με τη συνθήκη του Δουβλίνου», είπε ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών, Τόμας Ντε Μεζιέρ, σε συνέντευξη του στην Welt.

Ο ίδιος τόνισε πως τώρα είναι η ώρα να επιτευχθεί μια κοινή ευρωπαϊκή στάση για τους πρόσφυγες, υπογραμμίζοντας πως η Γερμανία δεν μπορεί μόνη της να εφαρμόσει μια τέτοια πολιτική.

«Εάν επιταχύνουμε μόνοι μας υπάρχει ο κίνδυνος τα (γερμανικά) διοικητικά δικαστήρια να απαγορεύσουν εντός ολίγου χρόνου την επαναπροώθηση».

Ο Ντε Μεζιέρ κατηγόρησε επίσης την Ελλάδα για τον μεγάλο αριθμό προσφύγων τα περασμένα χρόνια: «Εκεί, στα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης έπρεπε να γίνεται η καταγραφή και να τελειώνει το (προσφυγικό) κύμα. Τότε η Ουγγαρία δεν θα είχε υψώσει φράχτη», κατέληξε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top