Σφοδρή επίθεση ΝΔ στην κυβέρνηση για τις άδειες της TV: Επέλεξαν ολιγοπώλιο και αυθαιρεσία

7 ερωτήματα και δέσμευση για κατάργηση του νόμου Παππά από τον Γ. Κουμουτσάκο

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για το ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών εξαπέλυσε η ΝΔ, με δήλωση του Εκπροσώπου Τύπου της Γιώργου Κουμουτσάκου, στο πλαίσιο της εβδομαδιαίας ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών. «Η Νέα Δημοκρατία έχει καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση που προβλέπει κεντρικό ρόλο στο Ε.Σ.Ρ. και πλήρη αξιοποίηση του ψη��ιακού φάσματος χωρίς προκαθορισμένο αριθμό αδειών. Εάν η πρόταση αυτή είχε εφαρμοστεί, σήμερα θα είχαμε περισσότερη Δημοκρατία, περισσότερη ενημέρωση, περισσότερα κανάλια, περισσότερα έσοδα. Και, βέβαια, χτύπημα στη διαπλοκή. Η Κυβέρνηση επέλεξε το δρόμο της αυθαιρεσίας τόσο με την αφαίρεση των αρμοδιοτήτων από το Ε.Σ.Ρ. όσο και με τον περιορισμό των αδειών στις 4».

Ο κ. Κουμουτσάκος πρόσθεσε: «Μετά από αυτά, γεννιούνται σοβαρά ερωτήματα στα οποία οφείλει να απαντήσει:

Γιατί κατασκευάζει ολιγοπώλιο καναλιών
και ακρωτηριάζει την πολυφωνία;

Πόσα θα χαθούν από το κλείσιμο καναλιών που ήδη λειτουργούν, κλείσιμο που ήδη προανήγγειλε η Κυβέρνηση (δάνεια, φόροι, ασφαλιστικές εισφορές);

Πώς αισθάνονται τώρα ο κ. Τσίπρας, ο κ. Παππάς, η κυρία Γεροβασίλη και οι άλλοι, καθώς σε 90 ημέρες θα πέσει μαύρο σε γνωστά κανάλια μεγάλης τηλεθέασης και θα βρεθούν στο δρόμο πολλές εκατοντάδες εργαζόμενοι, με τις οικογένειές τους;


Πώς τολμούν να μιλούν για νίκη επί της διαπλοκής όταν ο κ. Καμμένος έλεγε ότι «με τα μαύρα λεφτά στα site και τις ψευδείς αναρτήσεις ο Καλογρίτσας νομίζει ότι θα πιέσει για κανάλι»;

Τώρα τι θα κάνει, θα παραιτηθεί ο κ. Καμμένος;

Και με αφορμή τελικά την περίπτωση του κ. Καλογρίτσα, υπάρχουν καλοί και κακοί εργολάβοι;

Η Νέα Δημοκρατία αγωνίσθηκε για το ασυμβίβαστο εργολάβων – προμηθευτών και ιδιοκτητών καναλιών και τον αγώνα αυτό δεν τον εγκαταλείπουμε
. Θα τον συνεχί��ουμε υπέρ του δημοσίου συμφέροντος.

Γιατί μόλις τώρα ανακάλυψαν το Ε.Σ.Ρ. και προτείνουν να δοθούν οι υπόλοιπες άδειες - θεματικές και περιφερειακές - υπό την εποπτεία του;».

Δέσμευση Κουμουτσάκου για κατάργηση του Νόμου Παππά

Ο εκπρόσωπος Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, απαντώντας επίσης σε ερώτηση για το τι θα κάνει η ΝΔ ως Κυβέρνηση για τις άδειες τηλεοπτικών σταθμών, δήλωσε:

«Πρώτα απ’ όλα, ευχαριστούμε που και εσείς, όπως και ο κ. Τσίπρας, προεξοφλείτε ότι η Νέα Δημοκρατία θα είναι η αυριανή Κυβέρνηση του τόπου. Όπως ξέρετε το ΣτΕ δεν έχει αποφανθεί ακόμη για τη συνταγματικότητα του Νόμου Παππά. Μια υπεύθυνη Κυβέρνηση είχε υποχρέωση – πρώτα απ’ όλα – να περιμένει την κρ��ση του Δικαστηρίου και όχι να προχωρά μια διαδικασία σε σαθρό έδαφος. Εννοείται ότι εάν ο Νόμος Παππά πέσει, είτε στο ΣτΕ είτε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, όλα ξεκινούν από το σημείο μηδέν.

Σε κάθε περίπτωση, η Νέα Δημοκρατία δεσμεύεται ότι δεν θα υπάρχει αριθμητικός περιορισμός.

Σε καμία κανονική χώρα δεν θα μπορούσε ένας τέτοιος διαγωνισμός να κριθεί νόμιμος και συνταγματικός.

Η Νέα Δημοκρατία θα καταργήσει το Νόμο Παππά για να ανακτήσει το Ε.Σ.Ρ. τον κομβικό και αποφασιστικό ρόλο του, θα αξιοποιήσει ολόκληρο το ψηφιακό φάσμα με νέες άδειες με τα κριτήρια που έχουμε ήδη πει. Δηλαδή, με διαφάνεια σε ό,τι αφορά την προέλευση των χρημάτων, αυστηρά ποιοτικά κριτήρια και ενιαίο τίμημα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πότε και πώς κατακυρώθηκαν οι άδειες σε Αλαφούζο, Μαρινάκη, Καλογρίτσα και Κυριακού

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top