Νέα δήλωση Παππά για τις άδειες: Ήταν δύσκολη η δημοπρασία

"Πρέπει να διασφαλιστεί αντικειμενική ενημέρωση με ποιοτικά προγράμματα"

​Στο προεδρικό Μέγαρο βρέθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής ο Νίκος Παππάς με σκοπό να ενημερώσει τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο για το αποτέλεσμα του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών.

Ο υπουργός Επικρατείας αναγνώρισε ότι η διαδικασία δημοπράτησης των αδειών ήταν δύσκολη για τους διαγωνιζόμενους, ωστόσο, τη χαρακτήρισε "πρότυπο" για τη διαχείριση της ελληνικής περιουσίας.

Ο κ.Παππάς έκανε λόγο για ένα νέο τηλεοπτικό τοπίο, το οποίο αξίζει ο ελληνικός λαός, ένα τοπίο που θα βασίζεται στην ισορροπία πείρας και φρεσκάδας. Είναι μια πρωτοβουλία, όπως σημ��ίωσε, που είχε καθυστερήσει αλλά σε κάθε περίπτωση, πρόσθεσε, είναι ώρα όλες οι πολιτικές δυνάμεις από κοινού να συμβάλουν στη συγκρότηση μιας ισχυρής ρυθμιστικής αρχής, η οποία θα είναι άγρυπνος φρουρός του επιπέδου και της ποιότητας που οφείλουμε, ως Πολιτεία, να διασφαλίσουμε για τους Έλληνες.

Όσον αφορά στο ζήτημα του τιμήματος, τόνισε ότι «όλους μας εξέπληξε θετικά». Τέλος, τόνισε ότι το ζήτημα της τηλεόρασης δεν είναι στενά επιχειρηματικό, αλλά από αυτή τη δραστηριότητα απορρέουν πάρα πολύ μεγάλες ευθύνες.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, αφού ευχαρίστησε τον υπουργό για την ενημέρωση, υπογράμμισε ότι -παρότι το θέμα της αδειοδότησης δεν εμπίπτει στο πλαίσιο αρμοδιοτήτων του Προέδρου- ανήκει στην αρμοδιότητά να υπενθυμίζει ποια είναι η αποστολή της ραδιοφωνίας και της τηλεόρασης.

Όπως υπενθύμισε ο κ. Παυλόπουλος, το Σύνταγμα στο άρθο 15 παρ. 2 κάνει λόγο για αντικειμενική και με ίσους όρους μετάδοση πληροφοριών και ειδήσεων, καθώς και προϊόντων λόγου και τέχνης. Υπογράμμισε πόσο σημαντική είναι η διασφάλιση της ποιοτικής στάθμης των προγραμμάτων, όπως απαιτεί η κοινωνική αποστολή των ΜΜΕ.

Επίσης, έκανε λόγο για το σεβασμό της αξίας του ανθρώπου, την προστασία της παιδικής ηλικίας και της νεότητας. Αυτοί είναι οι κανόνες που ορίζει το Σύνταγμα, σημείωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, και υπογράμμισε πως αυτή τη στιγμή ο καθέν��ς που αναλαμβάνει αυτή τη μεγάλη αποστολή θα πρέπει να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top