Μειώνονται οι αστυνομικοί που φυλάνε υψηλά πρόσωπα- Τι ανακοίνωσε ο Τόσκας

Απάντηση σε ερώτηση του Παπαχριστόπουλου των ΑΝΕΛ

Μειώνονται οι αστυνομικοί που φυλάνε υψηλά πρόσωπα- Τι ανακοίνωσε ο Τόσκας

​Περίπου 700 αστυνομικοί που απασχολούνταν στη φύλαξη προσώπων επιστρέφουν στην καθημερινή αστυνόμευση μετά από μια διαδικασία που διήρκησε 5 μήνες. Αυτό τόνισε την Παρασκευή, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, απαντώντας στη Βουλή σε ερώτηση του βουλευτή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Θανάση Παπαχριστόπουλου.

«Από τους 2.500 αστυνομικούς που απασχολούνται για την φύλαξη, οι 700 θα αποσυρθούν και θα πάνε για την καθαρή αστυνόμευση, σε υπηρεσίες που τους έχουν ανάγκη. Θα πάνε στη Δυτική Αττική, το κέντρο της Αθήνας, την ομάδα ΔΙΑΣ, την Άμεση Δράση», είπε χαρακτηριστικά ο κ.Τόσκας.

Ο κ.Τόσκας υπογράμμισε ότι έδωσε ο ίδιος την εντολή για τις μετακινήσεις. «Η διαδικασία διαχρονικά είχε ξεχειλώσει, είχε ευτελιστεί. Με ένα απλό τηλέφωνο κάποιοι έπαιρναν αστυνομικούς και κάποιοι αστυνομικοί δεν ασχολούνταν καν με τη φύλαξη», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός,διευκρινίζοντας ότι οι αλλαγές δεν αφορούν την φύλαξη της Βουλής και των υψηλών πολιτικών προσώπων.

Ο κ.Παπαχριστόπουλος επεσήμανε ότι κάποιοι αστυνομικοί είναι «μόνιμοι» στη φύλαξη των προσώπων, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν πρέπει να γίνονται οι αστυνομικοί ορντίναντσες πολιτικών, επιχειρηματιών». Πρότεινε επίσης να γίνεται εναλλαγή (rotation) στη συγκεκριμένη υπηρεσία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top