ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο Μάικλ Δουκάκης έκανε αποκαλύψεις στο STAR για την Ελλάδα, τις ΗΠΑ και το ΧΡΕΟΣ

Τι είπε για το ΔΝΤ στον δημοσιογράφο Δημήτρη Σουλτογιάννη

​O πρώην κυβερνήτης της Μασαχουσέτης και υποψήφιος για την Αμερικανική Προεδρία το 1988 Μάικλ Δουκάκης μίλησε αποκλειστι��ά στο STAR και τον Δημήτρη Σουλτογιάννη για τις επικείμενες Αμερικανικές εκλογές, την Χίλαρι Κλίντον, τον Ντόναλντ Τραμπ, το ελληνικό χρέος και το προσφυγικό.

da.jpg

«Δεν πιστεύω ότι ο Ντόναλντ Τραμπ θα κερδίσει όμως οι επόμενες 70 ημέρες θα έχουν πολύ ενδιαφέρον, θεωρώ ότι η Χίλαρι θα κερδίσει αλλά αν αναρωτιέστε "γιατί ένας άνθρωπος, όπως ο Τραμπ είναι αρεστός στον κόσμο", είναι γιατί ο αντίκτυπος της οικονομικής κρίσης είναι ακόμη αισθητός σε πολλούς αμερικανούς. Συνεπώς όταν νιώθεις ανασφάλεια, ψάχνεις ανθρώπους που νομίζεις ότι θα φέρουν την αλλαγή. Εμείς που θεωρούμε ότι θα ήταν καταστροφικός πρόεδρος, έχουμε πολλή δουλειά τις επόμενες μέρες για να αποτρέψουμε την εκλογή του», είπε ο κύριος Δουκάκης.

Αναφερόμενος στην Χίλαρι Κλίντον, ο κύριος Δουκάκης δήλωσε πως «η προεκλογική εκστρατεία της (σσ Χίλαρι) έγινε από τους μεγαλύτερους στόχους επίθεσης που εγώ θυμάμαι στην ζωή μου. Για παράδειγμα, η υπόθεση των μέιλ και η επίθεση που της έγινε ήταν γελοία. Έχει αρνητικό αντίκτυπο! Και εγώ δέχτηκα σφοδρή επίθεση στην δική μου προεκλογική εκστρατεία και απέτυχα στο να απαντώ» .

da2.jpg

Μιλώντας για το ελληνικό χρέος και την στάση του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, ο κύριος Δουκάκης, αν και υπογράμμισε πως η Αθήνα πρέπει ακόμη να κάνει πολλά, εξέφρασε την αισιοδοξία ότι τα δύσκολα τελειώνουν, τονίζοντας πάντως πως η λιτότητα δεν είναι λύση για την κρίση.

«Αρκετοί στην ελληνοαμερικανική κοινότητα βρισκόμαστε σε συνεχή επαφή, για να δούμε πως μπορεί η Αμερική να συμβάλλει θετικά. Σίγουρα η Ελλάδα πρέπει να κάνει ακόμη πολλά πράγματα και σε πολλές περιπτώσεις έχει να κάνει και με μεγάλο κόστος σε πολλά επίπεδα, όμως νομίζω ότι βρισκόμαστε στο τέλος του δρόμου αυτού. Η λιτότητα δεν είναι λύση», είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, αναφερόμενος στο προσφυγικό, ο γνωστός πολιτικός, υποστήριξε ότι «η Ελλάδα διαχειρίστηκε πολύ καλά την ελληνική κρίση», τονίζοντας ότι «το προσφυγικό είναι αποτυχία των πολιτικών που ακολουθήθηκαν στην Συρία τόσο από τις ΗΠΑ, όσο και από άλλες κυβερνήσεις».

Δείτε επίσης:

Παυλόπουλος-Δουκάκης: Αδιέξοδη η πολιτική της λιτότητας

Λαγκάρντ: Το ΔΝΤ δεν συμμετέχει στο τρίτο ελληνικό πρόγραμμα!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top