Θέμης Αλαφούζος: Τι κατέθεσε στην Βουλή για τα δάνεια των ΜΜΕ

"Κερδοφόρος είναι ο όμιλος μας" ισχυρίστηκε ο εκδότης της Καθημερινής

​Τον ισχυρισμό ότι δεν έχει καμιά επαφή με τις τράπεζες και πως δεν έχει ληξιπρόθεσμα δάνεια προέβαλε στην κατάθεσή του στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, ο εκδότης της Καθημερινής, Θέμης Αλαφούζος.

Ο κ.Αλαφούζος ανέφερε ότι τα δάνεια του ομίλου των Καθημερινών Εκδόσεων ανέρχονταν στις 31/12/2015 σε 99 εκ. ευρώ, διευκρινίζοντας ότι τα 45 εκατ. ευρώ είναι για την «Καθημερινή ΑΕ» και τα 47 εκατ.ευρώ είναι δανεισμός από τράπεζα του εξωτερικού (σε δολάρια) και αφορoύν στην θυγατρική της «Καθημερινής», «Αργοναύτης».

Ο κ.Αλαφούζος πρόσθεσε ότι έχει λάβει ένα κοινο��ρακτικό δάνειο ύψους 36 εκατ. ευρώ για την αναχρηματοδότηση δανεισμού, το οποίο βαίνει μειούμενο και ότι ο ίδιος έχει βάλει περίπου 21 εκατ. ευρώ από προσωπική του περιουσία.

Ο ίδιος χαρακτήρισε «κερδοφόρο» τον όμιλο, λέγοντας ότι οι συγκυρίες είναι δύσκολες για τις επιχειρήσεις και τις τράπεζες. «Μέσα στην κρίση έχει ποινικοποιηθεί και η επιχειρηματική δραστηριότητα... Βεβαίως έχουν γίνει λάθη, και έχουν γίνει υπερβολές! Είναι όμως μια δύσκολη κατάσταση για όλους μας», πρόσθεσε.

Δείτε επίσης:

Ψυχάρης: Το Mega δεν κλείνει- Τι κατέθεσε στη Βουλή ο ��ιευθύνων σύμβουλος του ΔΟΛ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top