Έρχεται η Βελκουλέσκου: Στην Αθήνα ξανά στις 12 Σεπτεμβρίου

Την εμπιστοσύνη του στον κατηγορούμενο πρώην πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ εκφράζει το ΔΝΤ

Περί τα μέσα Σεπτεμβρίου (πιθανότατα στις 12/9) αναμένεται να βρεθεί στην Αθήνα η επικεφαλής της αποστολής του ΔΝΤ Ντέλια Βελκουλέκσου στο πλαίσιο του τακτικού ελέγχου της ελληνικής οικονομίας, όπως έκανε γνωστό ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΝΤ Τζέρι Ράις.
Η σχετική διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί σε δύο εβδομάδες, ενώ τα ευρήματα θα αξιοποιηθούν αργότερα στη διαδικασία της αξιολόγησης της οικονομίας του προγράμματος και της μελέτης για τη βιωσιμότητα του δημόσιου χρέους.
Απαντώντας σε ερώτηση για το θέμα της ΕΛΣΤΑΤ και τις κατηγορίες εις βάρος του πρώην επικεφαλής της Ανδρέα Γεωργίου, ο κ. Ράις δήλωσε ότι παρόλο που το ΔΝΤ δεν σχολιάζει υποθέσεις οι οποίες βρίσκονται στο στάδιο της δικαστικής διερεύνησης, συμμερίζεται πλήρως τις ανησυχίες που διατύπωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην επιστολή της προς την ελληνική κυβέρνηση.
Ο ίδιος υπερασπίστηκε την πρόοδο που έχει συντελεστεί στην απεικόνιση των στατιστικών δεδομένων της χώρας από την ΕΛΣΤΑΤ από το 2010 και εντεύθεν. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, "από το 2010 και μετά, η ποιότητα των στατιστικών στοιχείων έχει βελτιωθεί σημαντικά, καθώς έχει πραγματοποιηθεί αξιόλογη πρόοδος στον τομέα αυτό".

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top