Ο ΚΑΥΓΑΣ Σβίγκου-Καραγκούνη που προκάλεσε την παρέμβαση ρεπόρτερ από την Γραμματεία Ενημέρωσης!

"Θα χαθούν χιλιάδες θέσεις εργασίας", εκτίμησε ο βουλευτής της ΝΔ

Ένταση επικράτησε το μεσημέρι της Πέμπτης στην εκπομπή του ΣΚΑΙ «Αταίριαστοι», όταν η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου και ο βουλευτής της ΝΔ, Κώστας Καραγκούνης διασταύρωσαν τα ξίφη τους για τις τηλεοπτικές άδειες.

Η κυρία Σβίγκου επέμεινε ότι ο νόμος για τις άδειες των καναλιών είναι συνταγματικός και κάλεσε τα κόμματα που λένε το αντίθετο, να αναγνωρίσουν το λάθος τους. «Αυτό που ήταν αντισυνταγματικό ήταν η δημιουργία των τηλεοπτικών σταθμών χωρίς άδεια», πρόσθεσε η ίδια, κατηγορώντας τον γαλάζιο βουλευτή ότι δεν διάβασε καλά τον νόμο!

�� κύριος Καραγκούνης επανέλαβε την άποψη της ΝΔ, ότι αρμόδιο όργανο για να κάνει τον διαγωνισμό είναι το ΕΣΡ!

«Γίνανε τρεις προσπάθειες για να υπάρξει απαραίτητη συναίνεση και να συγκροτηθεί το ΕΣΡ», συνέχισε η κυρία Σβίγκου.

Στον διάλογο παρενέβη και ο δημοσιογράφος της εκπομπής Νίκος Υποφάντης, ο οποίος βγήκε σε ζωντανή σύνδεση από την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης, ρωτώντας την κυρία Σβίγκου «αν θα κλείσουν κανάλια μετά τις σημερινές εξελίξεις;»

«Προσπαθούμε να βάλουμε κανόνες στο ραδιοτηλεοπτικό πεδίο! Η μόνη που έκλεισε κανάλια είναι η αμίμητη κυβέρνηση του κυρίου Σαμαρά, ο οποίος έκλεισε την ΕΡΤ σε μια νύχτα», απάντησε η κυρία Σβίγκου.

«Εμείς πραγματικά θα επαναφέρουμε τη νομιμότητα, σύμφωνα με το Σύνταγμα. Θα υπάρξουν και νέες άδειες, δεν ζούμε στην Σοβιετική Ένωση, αλλά σε μια ευρωπαϊκή χώρα! Ότι αποφασίσει η αγορά», τόνισε ο κύριος Καραγκούνης.

Στο ερώτημα «πόσες άδειες θα δώσετε ακόμη;», η κυρία Σβίγκου απάντησε «ο νόμος είναι σαφής θα υπάρξουν άδειες γενικού περιεχομένου, και στην συνέχεια άδειες περιφερειακές και άδειες θεματικές», επισημαίνοντας ότι ο ακριβής αριθμός των αδειών θα αποφασιστεί μόλις ολοκληρωθεί ο πρώτος διαγωνισμός και μετά από συζήτηση στην Βουλή.

Ο κύριος Καραγκούνης είπε από την πλευρά του, ότι το μόνο σίγουρο είναι πως «θα χαθούν χιλιάδες θέσεις εργασίας», τονίζοντας ότι η ΝΔ περιμένει την απόφαση του ΣΤΕ για τον διαγωνισμό.

«Τζάμπα τα κροκοδείλια δάκρυα της ΝΔ», είπε η κυρία Σβίγκου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top