Χρυσόγονος: Να μην αφήσουμε να διεισδύσει το οργανωμένο έγκλημα στο τηλεοπτικό τοπίο

Ζητά να μπουν δύο κωλύματα, ένα προσωρινό και ένα οριστικό

«Δεν είναι δυνατόν να μένει απροστάτευτο το τηλεοπτικό πεδίο απέναντι σε προσπάθειες διείσδυσης του οργανωμένου εγκλήματος στο χώρο αυτό» τόνισε ο Κώστας Χρυσόγονος, μιλώντας στο ραδιοσταθμό Αθήνα 9,84.

Όπως τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, «χρειάζεται συμπλήρωση του θεσμικού πλαισίου που διέπει το καθεστώς ιδιοκτησίας και διοίκησης των σταθμών. Πρέπει να συμπληρωθεί το καθεστώς αυτό με δύο κωλύματα, ένα προσωρινό και ένα οριστικό».

«Το προσωρινό κώλυμα είναι, αν σου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για συγκεκριμένα αδικήματα, όπως συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση ή διεύθυνσή της ή πολύ μεγάλα οικονομικά αδικήματα. Δεν φωτογραφίζω κανέναν. Δεν με ενδιαφέρει ποια είναι τα συγκεκριμένα πρόσωπα σήμερα. Αυτά είναι τα πρόσωπα σήμερα, κάποια άλλα μπορεί να είναι αύριο. Η ουσία είναι ότι θα πρέπει να υπάρχει ένα προσωρινό κώλυμα, σύμφωνα με το οποίο αυτός, κατά του οποίου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη -εάν έχει την ιδιότητα του μέλους ΔΣ ή διευθύνοντος συμβούλου ή προέδρου-, θα πρέπει να απέχει από την άσκηση των καθηκόντων αυτών, μέχρι να διευκρινιστεί το θέμα με αθώωση ή καταδίκη» διευκρίνισε ο κ. Χρυσόγονος.

Όσον αφορά το οριστικό κώλυμα, είπε: «Εάν καταδικαστείς αμετάκλητα, μετά όχι μόνο εκπίπτεις από τις ιδιότητες αυτές, αλλά πρέπει να πουλήσεις τις μετοχές σου -εάν έχεις-, διό��ι δεν είναι δυνατόν να μείνει απροστάτευτο το τηλεοπτικό πεδίο και ο δημόσιος βίος της χώρας, απέναντι σε τυχόν προσπάθειες διείσδυσης του οργανωμένου εγκλήματος στο χώρο αυτό».

Καταλήγοντας, τόνισε πως σε ό,τι αφορά στα δορυφορικά πιάτα δεν μπορεί να υπάρξει περιορισμός και πως το ζήτημα είναι ο αριθμός των αδειών στις ελεύθερες συχνότητες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top