Ψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο Φίλη για την ελληνόγλωσση εκπαίδευση

«Μας λείπει η προδιάθεση της συνεννόησης» είπε ο υπουργός Παιδείας

Ψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο Φίλη για την ελληνόγλωσση εκπαίδευση

Ψηφίστηκε επί της αρχής και επί των άρθρων το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας «Ρυθμίσεις για την ελληνόγλωσση εκπαίδευση, τη διαπολιτιστμική εκπαίδευση και άλλες διατάξεις».

Συγκεκριμένα, το νομοσχέδιο ψηφίστηκε επί της αρχής από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ, καταψηφίστηκε από τη Νέα Δημοκρατία και τη Χρυσή Αυγή ενώ «παρών» ψήφισαν η Δημοκρατική Συμπαράταξη, το ΚΚΕ, το Ποτάμι και η Ένωση Κεντρώων.

Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο ψήφισαν οι κοινοβουλευτικές ομάδες και επί του συνόλου των άρθρων, εξαιρουμένου του άρθρου για τα εργασιακά στην ιδιωτική εκπαίδευση όπου το ΚΚΕ ψήφισε υπέρ.

Φίλης: Μας λείπε η προδιάθεση της συνεννόησης

«Σήμερα έγινε ένα πρώτο βήμα ότι στο μέλλον μπορεί να υπάρξουν συγκλίσεις, διότι από την ψηφοφορία προκύπτουν συγκλίσεις. Το "παρών" είναι ένα σοβαρό βήμα, που λαμβάνει υπόψη η κυβέρνηση. Αυτή η σύγκλιση είναι παρακαταθήκη» τόνισε στην ομιλία του ο Νίκος Φίλης.

«Δεν μας λείπει ο διάλογος, μας λείπει η προδιάθεση της συνεννόησης», ανέφερε υπουργός Παιδείας και τόνισε ότι το «όχι» της Νέας Δημοκρατίας αποτελεί «πρόβλημα ταυτότητας» του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ανέφερε, μάλιστα, ότι από τον Σεπτέμβρη θα ξεκινήσει πρόγραμμα επιμόρφωσης εκπαιδευτικ��ν για το νέο πρόγραμμα των θρησκευτικών στα σχολεία, ώστε «να είναι μάθημα γνώσης των θρησκειών και όχι μάθημα ομολογιακό».

Δείτε ακόμη:

ΣΑΛΟΣ με τις αλλαγές στην Παιδεία! Οι πανεπιστημιακοί φεύγουν, οι αιώνιοι φοιτητές έρχονται

Οι αιώνιοι φοιτητές ξανάρχονται με… υπογραφή Φίλη!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top