Κατρούγκαλος: Καθήκον η εξασφάλιση σταθερών συνθηκών στους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς

Τι ανέφερε ο υπουργός Εργασίας στη Βουλή

«Η εξασφάλιση για τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς σταθερών συνθηκών εργασίας αποτελεί συνταγματικό λόγο δημοσίου συμφέροντος, ώστε εκείνοι να μπορούν απερίσπαστοι να ασκούν τα καθήκοντά τους», υποστήριξε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος από το βήμα της Βουλής, αναφερόμενος στις διατάξεις του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας για την ελληνόγλωσση εκπαίδευση, που αφορούν στις απολύσεις εκπαιδευτικών στην ιδιωτική εκπαίδευση.
Όπως τόνισε, «η κυβέρνηση αντ��μετωπίζει την εκπαίδευση ως δημόσιο αγαθό». «Το νομοσχέδιο ανταποκρίνεται στη συνταγματική επιταγή», ανέφερε ακόμα ο Γιώργος Κατρούγκαλος.
«Το δείγμα της πολιτικής μας, το οποίο αποτυπώνεται και σε αυτό το νομοσχέδιο, είναι υπέρ του κοινωνικού κράτους, υπέρ των αδυνάμων, αλλά και υπέρ του κοινωνικού συνόλου», επισήμανε.
Τέλος, αναφέρθηκε σε «παρανομίες» που όπως υποστήριξε έχουν διαπιστωθεί σε ιδιωτικά σχολεία και υπεραμύνθηκε των σχετικών διατάξεων, λέγοντας ότι θα πρέπει να αποκατασταθεί η νομιμότητα στο χώρο.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top