Ψυχάρης: Το Mega δεν κλείνει- Τι κατέθεσε στη Βουλή ο διευθύνων σύμβουλος του ΔΟΛ

Όλα όσα είπε ο Παναγιώτης Ψυχάρης στην εξεταστική επιτροπή του κοινοβουλίου για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ

«Το MEGA υπάρχει και θα συνεχίσει να υπάρχει παρά τις ονειρώξεις κάποιων» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του ΔΟΛ, διαβεβαιώνοντας ότι ο τηλεοπτικός σταθμός θα συνεχίσει να παράγει πρόγραμμα.
Κατά την κατάθεσή του στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής η οποία διερευνά τη δανειοδότηση ΜΜΕ και κομμάτων, ο κ. Ψυχάρης τόνισε ότι «η εταιρεία Τηλέτυπος δεν είναι Μαρινόπουλος», σημειώνοντας ότι «βρίσκεται σε μια πορεία να βολέψει τα οικονομικά της και να τακτοποιηθεί σε μια δύσκολη οικονομική συνθήκη σαν αυτή που διανύουμε».
Ο ίδιος ανέφερε ότι ουσιαστικώς τα δάνεια εξυπηρετούνται και ότι αν οι τράπεζες δεν είχαν μπλοκάρει από τους λογαριασμούς της εταιρείας έσοδα ύψους 25 εκ. ευρώ τα δάνεια αυτά θα ήταν και τυπικώς ενήμερα. «Δεν έχουμε κόκκινα δάνεια στην Τηλέτυπος. Στις άλλες εταιρίες δεν ξέρω. Για το ποιος ζήτησε το δάνειο δεν το ξέρω, είμαι μη εκτελεστικό μέλος του Τηλέτυπου» τόνισε, απαντώντας σε ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή Νί��ου Νικολόπουλου.
«Το Mega όλα αυτά τα χρόνια έχει δώσει 130 εκατομμύρια ευρώ. Για ένα δάνειο των 100 εκατομμυρίων ευρώ έχει ήδη δώσει ήδη σε τόκους 130 εκατομμύρια. Αν αυτά δεν τα είχε πληρώσει, οι τράπεζες θα είχαν λιγότερα έσοδα» υποστήριξε.
Πρόσθεσε επίσης ότι «είναι σε μια πορεία να βολέψει τα δάνεια του το Mega σε μια δύσκολη εποχή».
Απαντώντας σε ερωτήσεις άλλων βουλευτών σχετικά με το τι θα κάνει το MEGA από τη στιγμή που δεν συμμετέχει στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, ο κ. Ψυχάρης ανέφερε ότι υπάρχουν και άλλες τεχνολογι��ές δυνατότητες μετάδοσης σήμερα, μέσω ίντερνετ, μέσω δορυφόρου (NOVA ή OTE TV) κλπ. Ανέφερε ακόμα ότι το πρόγραμμά του είναι μια σημαντική πηγή εσόδων, όπως και οι σειρές που έχει μεταδώσει και των οποίων έχει τα δικαιώματα, καθώς θα συνεχίσουν να προβάλλονται και στο μέλλον, όπως συμβαίνει με τις ταινίες της Αλίκης Βογιουκλάκη, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.
Για τον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη, ο κ. Ψυχάρης υποστήριξε ότι είναι «εφικτή η αποπληρωμή των δανείων του» και συμπλήρωσε: «Ο ΔΟΛ δεν είναι μια αεριτζίδική εταιρεία, έχει μια ενενηντάχρονη πορεία και δεν άφησε κανέναν ποτέ ��εκρέμαστο».
Σε ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Η. Παπαηλιού γιατί υποβλήθηκε φάκελος παρά τα προβλήματα από την Τηλέτυπος Α.Ε. ο Π. Ψυχάρης απάντησε ότι «η τράπεζα τράβηξε τον διακόπτη» και ότι βλέπει και άλλους που «έχουν περίεργες εγγυητικές από την Τράπεζα Αττικής, αυτούς που λένε ως λαγούς».
Για το πότε θα πληρωθούν οι υπάλληλοι στο Mega ανέφερε ότι αυτό θα γίνει σύντομα και ότι «θέλουμε να γίνουν τάχιστα οι πληρωμές». Σχολιάζοντας μάλιστα ο κ. Ψυχάρης καυστικά παρατήρηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Συρμαλένιου για τις άδειες, ισχυρίσθηκε: «Ο ΔΟΛ θα είναι εδώ και τα επόμενα 90 χρονια, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ξέρω»!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top